ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ορφέας Ξάνθης - Διαγόρας Στεφανοβικείου 2-0

Ξεκίνησε αρκετά καλά όμως αγωνιζόμενος για μία ώρα με 10 ποδοσφαιριστές ο Διαγόρας υπέκυψε με σκορ 2-0 από τον Ορφέα στην Ξάνθη, στα μπαράζ ανόδου για τη νέα Σούπερ Λιγκ 2
Ορφέας Ξάνθης - Διαγόρας Στεφανοβικείου 2-0

Μέχρι την αποβολή με δύο "γρήγορες" κίτρινες κάρτες του Γιάννη Κυρίτση στο 32`η ομάδα του Στέλιου Αρσένου πατούσε πολύ καλά και μάλλον καλύτερα από τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο έχοντας και στιγμές για να προηγηθεί. Πρώτη νίκη για τον Ορφέα.

Η στιγμή της αποβολής

Ο Μπλέντι στο 7ο λεπτό έπιασε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιουργούση.

Εννέα λεπτά μετά, από ένα βολέ του Αποστολίδη, ο Γιάννης Κυρίτσης έκανε ωραίο κοντρόλ εκτός περιοχής κι έστρωσε πλάγια δεξιά στον Μπλέντι, αυτός σούταρε όμως ο γκολκίπερ του Ορφέα απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 21ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Ν. Μελισσόπουλο να πιάνει την κεφαλιά πιεζόμενος στην περιοχή, με τον Αποστολίδη ωστόσο να μπλοκάρει. 

Ο Διαγόρας βρήκε το γκολ αλλά δεν μέτρησε. Γρήγορο χτύπημα φάουλ με γέμισμα στην περιοχή στο 23`, ο Μπλέντι μόνος του πλάσαρε σωστά αλλά ήταν σηκωμένη η σημαία του βοηθού για οφσάιντ. 

Μία νέα κεφαλιά του Μελισσόπουλου στο 26ο λεπτό έφυγε άουτ για να έρθει το διάστημα 30`-32 το οποίο καθόρισε εν πολλοίς την αναμέτρηση. Αρχικά, ο Γιάννης Κυρίτσης έκανε ωραία προσπάθεια στην περιοχή πέφτοντας στην εξέλιξη της φάσης. Ο Κατρανίτσας έτρεξε να "του την πει" έντονα με τον μέσο του Διαγόρα να τον απωθεί και να δέχεται την κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Κατοίκο, όπως και ο αντίπαλος. Στην επόμενη φάση ο παίκτης του Διαγόρα έκανε ένα τάκλιν στον ίδιο αντίπαλο, στα πλάγια της άμυνας βρίσκοντας τον αφού αυτός είχε κάνει τη σέντρα. Ο ρέφερι Κατοίκος σφύριξε φάουλ κρίνοντας -ίσως μπορούσε να την αποφύγει- πως πρέπει να του δείξει την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα, με τους Μελανόλευκους σύσσωμοι να διαμαρτύρονται.

Φάση από την αναμέτρηση

Ο Διαγόρας προσπαθούσε να αναδιοργανωθεί αγωνιζόμενος με 10 παίκτες αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο ημίχρονο με το σκορ ισόπαλο. Σέντρα του Χαλίλ από τα δεξιά στο 39`, ο Αλέξανδρος Μελισσόπουλος στην προσπάθεια να κάνει κοντρόλ έστρωσε τη μπάλα στον αδερφό του Νίκο ο οποίος όντας κεντρικά στην περιοχή έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ με το αριστερό ανοίγοντας το σκορ. 

Στιγμές πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι βρήκανε μία φάση με χτύπημα φάουλ από τα αριστερά. Η μπάλα κατευθύνθηκε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ναουμίδης τρίπλαρε έναν αντίπαλο και πλάσαρε με το αριστερό -είχε και τη δυνατότητα πάσας- με τη μπάλα να καταλήγει από την απέναντι πλευρά, άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Η κεφαλιά του Χαλίλ στο 49` κατέληξε άουτ, όπως εκτός έφυγε και μία νέα κεφαλιά του Νίκου Μελισσόπουλου με τον Αναστασίου στο 59` να δοκιμάζει ένα σουτ από μακριά που όμως πέρασε εκτός εστίας.

Ο Διαγόρας σε εκείνο το σημείο ανέβασε την απόδοσή του και πάτησε την αντίπαλη περιοχή αλλά του έλειπε μία καλή τελική επιλογή ή πάσα.

Τελικά, στο 68` μία μπαλιά 40 μέτρων έβγαλε τον Χαλήλ στην πλάτη του Σπαθή και της άμυνας, από τα δεξιά, με τον παίκτη του Ορφέα να περνά και τον Αποστολίδη για να πλασάρει σε κενή εστία, 2-0. Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε και μία καλή ευκαιρία στο 81ο λεπτό για να σημειώσει νέο τέρμα, ενώ στο 86` και ύστερα από χτύπημα κόρνερ του Σπαθή από τα αριστερά, ο Λάιος στην καρδιά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά για να φύγει όμως μόλις άουτ.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Διαγόρας υποδέχεται στο Στεφανοβίκειο τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Γιουργούσης, Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Παπαδόπουλος, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού (93′ Κιολείδης), Βουλγαρίδης, Μελισσόπουλος Ν. (60′ Πασχαλάκης), Τορομανίδης(86′ Σουκρήογλου), Μελισσόπουλος Αλ.

Διαγόρας (Αρσένος): Αποστολίδης, Σπαθής, Ναουμίδης, Λάιος, Καραμπούζης, Παπαγεωργίου (67` Κουβελάς), Ζενούνης (67` Κόφφας), Θ. Κυριτσης, Γ. Κυριτσης, Μπλέντι (84` Σιόβας), Αναστασίου (72` Παπαγεωργίου).

Η εντεκάδα του Διαγόρα

Το live βίντεο του αγώνα: