ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοποίηση του Βασίλη Μάγγου κατέθεσε ο πατέρας του

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Γιάννης Μάγγος για κακοποίηση του γιου του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοποίηση του Βασίλη Μάγγου κατέθεσε ο πατέρας του

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου επισήμανε ότι κατέθεσε χθες (σ.σ. προχθές) τη μήνυση αναμένοντας το πόρισμα της ΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε τελικά στις 23 Φεβρουαρίου του 2021 από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας. Ο κ. Μάγγος ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει, παρά το γεγονός ότι το ζήτησε, καμία ενημέρωση για το τι αναφέρει το πόρισμα.

Όσον αφορά στο πόρισμα της νεκτροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε στις 15 Ιουλίου 2020, αναφέρει ότι ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

"Παρά το γεγονός ότι η ΕΔΕ, που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε στις 23-2-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι κάποιοι από τους ελεγχθέντες αστυνομικούς παραπέμπονται πειθαρχικά, παρόλα αυτά και με επίκληση της αρχής της μυστικότητας τα ονόματα των εμπλεκομένων στην κακοποίηση του παιδιού μας Βασίλειου Μάγγου, παρά τις νόμιμες ενέργειές μας, ΔΕΝ μας έχουν κοινοποιηθεί.

Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα.  Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο.

Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…

Η κακοποίησή του, αφενός δεν αιτιολογεί το λόγο της σύλληψής του -αφού τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του-αφετέρου συνιστά βασανισμό, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, υποβάλλαμε χθες 16-6-2021 μήνυση κατά παντός υπαιτίου.

Όταν αστυνομικοί υπερβαίνουν τα όρια του νόμου -τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν- τότε προκύπτουν όχι μόνον πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες.

Ως όργανα προστασίας του πολίτη έχουν υποχρέωση, όταν, εκτελώντας διαταγές ανωτέρων τους, να μην "παρασύρονται" και χάνουν την ψυχραιμία τους, αλλά να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

Αντί αυτού η συμπεριφορά τους συνήθως χαρακτηρίζεται από εμπάθεια, υπερβάλλοντα ζήλο, κατάχρηση εξουσίας ή επαγγελματική διαστροφή..

Αποτελεί ύβρι και ανεντιμότητα όταν, από θέση ισχύος, όντας πολυάριθμοι και ειδικά εξοπλισμένοι χτυπούν και βασανίζουν ανυπεράσπιστους πολίτες κουρελιάζοντας την αξιοπρέπειά τους, μεταχειριζόμενοι εξευτελιστικά το ανθρώπινο σώμα…

 Όμως τα βασανιστήρια απαγορεύονται…"

πηγή: ertnews.gr