ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Νέα συγκέντρωση και πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου την Τετάρτη

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από ταξικά σωματεία και συλλόγους. Σήμερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ για την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και καλούν τα σωματεία να συμμετέχουν
Βόλος: Νέα συγκέντρωση και πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου την Τετάρτη

Στη σημερινή συνέντευξη οι συνδικαλιστές κάλεσαν όλα τα σωματεία:

• Να «αλωνίσουν» κάθε χώρο δουλειάς, να μην μείνει εργαζόμενος που να μην ενημερωθεί για την κατάσταση.
• Την Τρίτη 15 Ιούνη  στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της πόλης.
• Την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, στην εισήγηση αναφέρθηκε στην πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου που σημείωσε επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι απεργίες και τα συλλαλητήρια δεν είναι ξεπερασμένες μορφές πάλης, όπως θέλουν να τις παρουσιάζουν κάποιοι. “Η απεργία έγινε κάτω από την πίεση που ασκούν οι ταξικές δυνάμεις μέσα στα σωματεία και ανάγκασε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να βγει από το λαγούμι της και να συρθεί σε αυτή. Έγινε καθαρό πως τρόμαξε την εργοδοσία. Αυτό το μαρτυρεί και το άγχος στελεχών του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που τριγυρνούν στα ΜΜΕ μετά την απεργία και προσπαθούν να πείσουν πως ‘δεν έγινε και τίποτα`”.

Επιπλέον, επιτέθηκε στο προεδρείο του ΕΚΒ που στηρίζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. “Μάλιστα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2.6.21 επέμενε να απαριθμεί τα δήθεν θετικά του νομοσχεδίου, λες και ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε αυτή την συνεδρίαση οι επαναστατικές κορώνες του προέδρου του ΕΚΒ περίσσεψαν, μιλώντας για απεργιακή κλιμάκωση μετά τις 10 Ιούνη, προσπαθώντας να καλύψει την κωλυσιεργία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την προκήρυξη απεργίας. «Το ΕΚΒ θα πρωτοτυπήσει σε όλη την Ελλάδα», φώναζε, τάζοντας …μεγάλους αγώνες!
Τώρα που έφτασε αυτή η ώρα της κλιμάκωσης τι κάνουν η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και το προεδρείο του ΕΚΒ που τη στηρίζει; Για άλλη μια φορά τα μαζεύουν…. ! Αρνούνται να προκηρύξουν απεργία, τώρα την κρίσιμη στιγμή, μπροστά στη ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλή! Με επιχειρήματα που θα ζήλευαν ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση και οι εργοδότες, αδειάζουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν των αγώνα μας. Τα λόγια τα μεγάλα τα πήρε ο …αέρας της εργοδοσίας και της κυβέρνησης!
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά ξεπουλά την πάλη όλων των εργαζομένων, στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις των εργοδοτών”.

Τέλος, ο κ. Στεργίου ζήτησε για άλλη μια φορά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, να καταργηθούν  οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), και τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Επίσης, ζήτησε αυξήσεις των μισθών και μείωση του εργάσιμου χρόνου για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

πηγή: ertnews.gr