ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

TravelFest: Το Ταξιδιωτικό Φεστιβάλ της Ελλάδας

Το ετήσιο ραντεβού των Ελλήνων ταξιδευτών είναι γεγονός. Ένα διήμερο μύησης στον κόσμο των ταξιδιών μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες ανθρώπων που αγαπούν τα εναλλακτικά και ιδιαίτερα ταξίδια, λαμβάνει χώρα στις 6 και 7 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι
TravelFest: Το Ταξιδιωτικό Φεστιβάλ της Ελλάδας

της Ελένης Σκρίμπα

Το πρώτο TravelFest πραγματοποιήθηκε πέρυσι στα τέλη Απριλίου με αρκετά μεγάλη επιτυχία, κάτι που οι διοργανωτές ευελπιστούν να επαναληφθεί και φέτος. Η μεγάλη απήχηση του ταξιδιωτικού αυτού φεστιβάλ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια μεταστροφή των Ελλήνων από το στάδιο των απλών διακοπών σε ένα άλλο πιο εξερευνητικό με ιδιαίτερους προορισμούς που τους προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

"Υπάρχει μια ευχάριστη μόδα που οδηγεί όλο και περισσότερους σε πιο ουσιαστικές εξερευνήσεις και ταξίδια πέρα από τα συνηθισμένα", επισημαίνει ο Μάνος Λιανόπουλος, travel vlogger και εμπνευστής του TravelFest.

Ο Μάνος, μέσω του καναλιού του στο YouTube, μοιράζεται τα βιώματά του από τα ταξίδια του. Έτσι, ήρθε σε επαφή και γνώρισε ανθρώπους που κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και ταξιδεύουν σε ακόμη πιο ιδιαίτερα μέρη. Η επιθυμία του να δώσει στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να μάθει λεπτομέρειες για τα εναλλακτικά, μακρινά και φυσιοκεντρικά ταξίδια ακούγοντας εμπειρίες ατόμων που έχουν κάνει κάτι έξω από τα συνηθισμένα, ήταν αυτή που γέννησε το μοναδικό ταξιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα. Δημιούργησε, με αυτόν τον τρόπο, έναν κόμβο επικοινωνίας για όσους αγαπούν τα ταξίδια, τη φύση, τη δράση και την περιπέτεια.

Από rafting στο δυνατότερο ποτάμι του κόσμου και αποστολή στον αρκτικό κύκλο μέχρι ιστορίες από την Ινδία, την Ασία και την Έρημο περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ένας εκθεσιακός χώρος με προϊόντα και εξοπλισμό για τα ταξίδια και ένας χώρος ενημέρωσης των επισκεπτών για ταξιδιωτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερους προορισμούς θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση. Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, θα γίνουν κάποιες αναμεταδόσεις συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας στα social media, ενώ παρουσιαστής θα είναι ο γνωστός κωμικός Φάνης Λαμπρόπουλος.

"Όλο αυτό θα μας οδηγήσει κάπου από μόνο του, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να υλοποιείς μια τέτοια ιδέα. Για φέτος μάλιστα είχαμε διάφορα πράγματα στο νου μας που δεν μπορέσαμε τελικά να φέρουμε εις πέρας. Υπάρχει, βέβαια, μια σκέψη για διοργάνωση μικρότερων event στην περιφέρεια της χώρας, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία", τονίζει ο Μάνος.

Ένα βασικό εμπόδιο που αντιμετώπισαν ήταν οι λιγότεροι χορηγοί σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου. Λιγότεροι χορηγοί ίσον μειωμένοι πόροι, γεγονός που καθιστά δυσκολότερα υλοποιήσιμη μια ιδέα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το TravelFest επιθυμεί να εδραιωθεί και χρόνο με το χρόνο να εξελίσσεται και να χαρακτηρίζεται από καινοτομία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.travelfest.gr/

*από το περιοδικό εΜΜΕίς