ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεθυσμένη πολιτεία το Στεφανοβίκειο

Σήμερα η κλήρωση των μπαράζ ανόδου και η ανακοίνωση για την πρώτη σέντρα
Μεθυσμένη πολιτεία το Στεφανοβίκειο

Ρεπορτάζ του Φοίβου Παπαγεωργίου για την εφημερίδα Ταχυδρόμος 

Εν μέσω πανδημίας ο Διαγόρας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όντας πρωταθλητής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και με το όνειρο της ανόδου να παραμένει… ανοικτό!

Σαφώς, δεν είναι και λίγο για ένα χωριό με περίπου 2.000 πληθυσμό που πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία, έστω και ως σκέψη, να οραματίζεται την παρουσία του στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι "μελανόλευκοι", με ουσιαστικές προσθήκες ποιοτικών παικτών στο περσινό ρόστερ και με τον Στέλιο Αρσένο από την αρχή στο "τιμόνι", ξεκίνησαν… φουριόζοι διατηρώντας σταθερό χαρακτήρα και μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Την Κυριακή αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στην Αταλάντη, αποτέλεσμα που σήμανε την έναρξη έξαλλων πανηγυρισμών για την πιο ιστορική μέρα στην ιστορία του συλλόγου… μέχρι την επόμενη.

"Τώρα κυνηγάμε το όνειρο", σημειώνει με νόημα ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, κόουτς Αρσένος, με τον Διαγόρα να έχει πλέον μπροστά του τα το "ειδικό πρωτάθλημα" ανόδου ενός γύρου, με αντιπάλους τον Ορφέα Ξάνθης, τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Αχέροντα Καναλακίου.

Ο Σάκης Πρασσάς, πρόεδρος και διοικητικός ηγέτης του Διαγόρα από το 2014, είδε τις προσπάθειες ετών να καρποφορούν. Αρχικά για την "έξοδο" από τα τοπικά πρωταθλήματα και τώρα, στη δεύτερη σεζόν στην Γ’ Εθνική, ο τίτλος του πρωταθλητή. "Ιστορικό επίτευγμα για το χωριό. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Οφείλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τον Δήμο μας και μετά βλέποντας και κάνοντας", δηλώνει.

Άλλωστε, ακόμα κι αν ο Διαγόρας κατακτήσει ένα από τα δύο εισιτήρια για τη νέα -εφόσον οριστικοποιηθεί η αναδιάρθρωση- Super League 2, θα χρειαστούν και άλλα πράγματα, περαιτέρω βοήθεια, αφού η νέα κατηγορία ορίζει πολλές οικονομικές και μη προϋποθέσεις για τη συμμετοχή. 

Ωστόσο, προς το παρόν άπαντες στο στρατόπεδο των πρωταθλητών σκέφτονται το καλό πρόσωπο που οφείλουν να δείξουν απέναντι σε ισχυρούς συλλόγους. Ο έμπειρος Βελεστινιώτης αμυντικός Χρήστος Σπαθής καλεί τους συμπαίκτες του "να αποδείξουν και στα μπαράζ το λόγο που στέφθηκαν πρωταθλητές». Όσον αφορά το πώς νιώθει ο ίδιος, μας εξομολογείται: Είμαι ευτυχισμένος για το πρωτάθλημα αυτό. Είναι ένας τίτλος που δεν είχα κατακτήσει ξανά". 

Φορείς και σύλλογοι έσπευσαν άμεσα να μοιράσουν τα δικά τους συγχαρητήρια: Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου μίλησε για επιτυχία που τιμά όλο τον Δήμο, ο "συνδημότης" Ρήγας εξέδωσε επίσης συγχαρητήρια ανακοίνωση. Η ΕΠΣΘ το ίδιο. Μην ξεχνάμε πως εκτός από τον Δήμο ο Διαγόρας εκπροσωπεί ολόκληρη την Μαγνησία.

Με εμπειρία ετών σε εθνικές κατηγορίες, ο Ριζομυλιώτης βετεράνος επιθετικός, Αλέκος Κουβελάς, είναι ο μοναδικός από ρόστερ που παραμένει στο σύλλογο από την περίοδο που αγωνιζότανε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Μας ξεκαθαρίζει πως "φέτος γράφτηκε ιστορία". Όπως λέει, "στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ειδικά όταν υπάρχει οικογενειακό κλίμα και αγάπη".

Τον ρωτάμε για επιβεβαίωση πόσα γκολ σημείωσε φέτος για να μας απαντήσει με αφοπλιστικό τρόπο: "Τρία, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε ακόμα". 

Κι έτσι μεταφέρει το κλίμα της ομάδας που αδημονεί να ξεπεράσει για ακόμη μια φορά τον εαυτό της.