ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμπορευματικό Κέντρο: Διατεθειμένος να παραχωρήσει έκταση στον Άγιο Γεώργιο ο Δήμος

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι αποφασισμένος για τον συγκεκριμένο σκοπό να παραχωρήσει μέρος της έκτασης από τα συνολικά 7.200 στρέμματα που διαθέτει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φερών, όπως αναφέρει ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα
Εμπορευματικό Κέντρο: Διατεθειμένος να παραχωρήσει έκταση στον Άγιο Γεώργιο ο Δήμος

Αναλυτικά, η ενημέρωση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

Έντονο και ζωντανό παραμένει το ενδιαφέρον του Δήμου Ρήγα Φεραίου για χωροθέτηση εμπορευματικού – διαμετακομιστικού κέντρου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας κατά τη διάρκεια μακράς συνεργασίας που είχε την Παρασκευή το πρωί με τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Μπουκώρο στο Δημαρχείο Βελεστίνου. Τη συνάντηση απασχόλησαν αναπτυξιακά θέματα της περιοχής Ρήγα Φεραίου.

Ο βουλευτής ενημέρωσε αναλυτικά τον Δήμαρχο για την τελευταία του συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο την Τρίτη 25 Μαΐου και ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι η χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου δεν μπορεί να υπακούει σε τοπικιστικά κριτήρια. Αντίθετα οφείλει να αξιοποιεί τις υπάρχουσες υποδομές και κυρίως το λιμάνι του Βόλου και τον σιδηρόδρομο ιδιαίτερα μετά την ηλεκτροκίνηση και την προγραμματισμένη διέλευση του μέσα από τις δύο βιομηχανικές περιοχές Βόλου και Βελεστίνου. Η συνάντηση εκείνη είχε γίνει με πρωτοβουλία του βουλευτή, στην οποία είχε ανταποκριθεί άμεσα ο κ. Καραμανλής, μετά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει από δημοσιεύματα περί χωροθέτησης εμπορευματικού κέντρου στη Γυρτώνη της Λάρισας.

Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου για τις θέσεις τη πολιτικής ηγεσίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, θέσεις οι οποίες έχουν εκφραστεί πολύ έγκαιρα από την εποχή που ο κ. Καραμανλής ήταν Τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής Μαγνησίας ήταν Αναπληρωτής Τομεάρχης. Μάλιστα οι συγκεκριμένες θέσεις έχουν εκφραστεί από τον σημερινό υπουργό και κατά την επίσκεψή του στον Βόλο με την ιδιότητα του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι είναι μια συζήτηση που χρονίζει, αφού για πρώτη φορά προτάσεις επενδυτών κατατέθηκαν το μακρινό 2006, το ενδιαφέρον του Δήμου Ρήγα Φεραίου για χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου στα διοικητικά του όρια παραμένει έντονο, για να προσθέσει ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι αποφασισμένος για τον συγκεκριμένο σκοπό να παραχωρήσει μέρος της έκτασης από τα συνολικά 7.200 στρέμματα που διαθέτει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Φερών. Μάλιστα, ο Δήμαρχος επιγραμματικά ενημέρωσε τον βουλευτή για την πρόταση που κατέθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ κ. Ψαθάς προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης. Πρόταση για την οποία θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Πάντως, η συγκεκριμένη έκταση συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, αφού βρίσκεται πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα, γειτνιάζει με την εθνική οδό και σε απόσταση λίγων λεπτών από το λιμάνι του Βόλου.

Εν τέλει, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος  Μπουκώρος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, αφού τον ευχαρίστησε για τη θετική στάση του στο όλο θέμα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: "Είναι σταθερή άποψη της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η χωροθέτηση των αναγκαίων εμπορευματικών κέντρων στη χώρα. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει, ως βασική πύλη εισόδου προϊόντων στην Ευρώπη, τη γεωπολιτική της θέση. Σε καμία περίπτωση η χωροθέτηση εμπορευματικών κέντρων πρέπει να επηρεάζεται από μικροτοπικά συμφέροντα, επιπλέον η χωροθέτηση εμπορευματικών και διαμετακομιστικών κέντρων δεν στοχεύει στην αξιοποίηση ακινήτων, αλλά στην αξιοποίηση υποδομών και πλεονεκτημάτων με στόχους καθαρά αναπτυξιακούς.

Αυτό το τελευταίο οφείλω να το υπογραμμίσω, γιατί οι λογικές του τύπου ότι κάποιος φορέας διαθέτει κάποιο ακίνητο κάπου και πρέπει να αξιοποιηθεί είναι μακριά από την αναπτυξιακή αντίληψη και φαλκιδεύουν τη βιωσιμότητα υποδομών τόσο αναγκαίων που λείπουν από τη χώρα. Το αναπτυξιακό δίπολο Βόλου-Λάρισας, το έργο της ηλεκτροκίνησης, το λιμάνι του Βόλου και η πιθανή παραχώρησή του προσφέρουν όλα τα εχέγγυα για την ορθή χωροθέτηση μιας τέτοιας υποδομής", κατέληξε ο βουλευτής.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας και ο βουλευτής Μαγνησίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους φορείς της Μαγνησίας, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες για την υλοποίηση στο νομό  υποδομών που ούτως ή άλλως περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.