ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πεζοπορία με προορισμό το Πετρομέλισσο Βενέτου

To ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου "Κένταυρος" διοργανώνουν πεζοπορία την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Πετρομέλισσο Βενέτου
Πεζοπορία με προορισμό το Πετρομέλισσο Βενέτου
φωτο: https://funkymonkey-handmadecreations.blogspot.com/2013/08/blog-post_19.html

Ξεκινώντας και πάλι τις πεζοπορικές διαδρομές μας μετά την άρση των μέτρων θα επισκεφτούμε και πάλι το γραφικό χωριό του Δήμου μας Βένετο, για να ανακαλύψουμε μια άλλη μικρή παραλία το Πετρομέλισσο.

Μακριά από γνωστούς προορισμούς θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του γοητευτικού βουνού των Κενταύρων.

Ξεκινώντας από τα τελευταία σπίτια του Βενέτου θα ακολουθήσουμε το χωματόδρομο περίπου 4 χιλιομέτρων  στο τέλος του δρόμου, θα κατηφορίσουμε το σύντομο μονοπάτι για να φτάσουμε στο Πετρομέλισσο.

Η μαγευτική παραλία Πετρομέλισσο, είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι, πλαισιωμένη από ολόλευκα βράχια.

Ενδιαφέρον για όλους μας πάντα παρουσιάζει η κεντρική εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού (1767) η οποία έχει ένα από τα ωραιότερα ξυλόγλυπτα τέμπλα του Πηλίου, επίσης, το λαογραφικό μουσείο του χωριού, καθώς και εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντα προκαλούν οι αφηγήσεις των ντόπιων για τον αυστριακό πηλιολάτρη Αλφόνς – Ανδρέα Χοχάουερ.

Σας περιμένουμε στην είσοδο του χωριού στις 9.30 π.μ. (parking) για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη διαδρομή τηρώντας πάντα τα μέτρα covid-19 .

Απαραίτητα καπελάκι και νερό. Η διαδρομή είναι κατηφορική όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους κατά την άφιξη στη παραλία.

Πληροφορίες:

1. Αντωνία Χασιώτη: 6978557617
2. Κώστας Κυριαζής: 6994583137