ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου τουλάχιστον η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

“Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, διευκρινίζοντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 ότι επί της παρούσης δεν αναμένεται να αλλάξει η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τη νύχτα και συνιστώντας... “υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου”.
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου τουλάχιστον η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Στιγμιότυπο από τη βραδινή Αθήνα / EUROKINISSI

Με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας", εκτίμησε πάντως η κ. Πελώνη, αλλά πρόσθεσε:

"Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια".
 
Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση "Ελευθερία". Είπε συγκεκριμένα ότι ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%). 

Σημειώνεται ότι με την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία" ο μέσος όρος των συμπολιτών μας στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%.

"Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα εξακολουθούμε να προσέχουμε έτσι ώστε -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να έχουμε φέτος ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο Καλοκαίρι", κατέληξε η κ.Πελώνη.

πηγή: news247.gr

Πιο διαβασμένα