ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαγόρας: Ραντεβού με την ιστορία του

Τον τίτλο του πρωταθλητή ομίλου θέλει να φέρει στο Στεφανοβίκειο ο Διαγόρας, με την τελευταία του αποστολή να είναι την ερχόμενη (6/6 - 17:00) Κυριακή εκτός έδρας με την Αταλάντη η οποία μάχεται με τη σειρά της για την παραμονή
Διαγόρας: Ραντεβού με την ιστορία του

Όντας πρωτοπόροι στον 4ο όμιλο, οι Στεφανοβικιώτες (19 β.) με νίκη εξασφαλίζουν ο,τι κι αν συμβεί στα άλλα παιχνίδια την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής και τη συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- για την Football League. Σαφώς θα πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. 

Σε περίπτωση ισοπαλίας, η ομάδα του Στέλιου Αρσένου μπορεί να ισοβαθμίσει μόνο με τον δεύτερο στη βαθμολογία Ηρακλή Ψαχνών (13-8, +5) που με 17 βαθμούς υποδέχεται μεν τον αδιάφορο βαθμολογικά, Αμβρυσσέα Διστόμου, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσει τη νίκη της χρονιάς στην κατηγορία με ένα σκορ π.χ. 7-0, καθώς αυτή τη στιγμή μειονεκτεί στη διαφορά τερμάτων με τον Διαγόρα (17-5, +12).

Όσον αφορά τη Νέα Αρτάκη (16 β.), δοκιμάζεται στην επίσης αγωνιζόμενη για την παραμονή, Δήμητρα Ευξεινούπολης και θα πρέπει να ηττηθεί ο Διαγόρας και να μη νικήσει ο Ηρακλής Ψαχνών, ώστε να ισοβαθμίσει με τους Μελανόλευκους στην κορυφή, μεινοκεκτώντας όμως επίσης σε αυτό το χρονικό σημείο έχοντας διαφορά τερμάτων 14-8 (+6).

Τέλος, ο Διαγόρας έρθει ισόπαλος ή ηττηθεί και δεν νικήσουν οι άλλοι δύο ανταγωνιστές του, τότε και πάλι οι Στεφανοβικιώτες θα κόψουν σίγουρα πρώτοι το νήμα στον 4ο όμιλο.

Απέναντι σε μία ομάδα που παίζει με τη σειρά της το χαρτί της παραμονής στην έδρα της, έχοντας 10 βαθμούς η ισοπαλία την ευνοεί κι αυτή υπό προϋποθέσεις, ο Διαγόρας καλείται να παρουσιάσει το καλό πρόσωπο που έδειξε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, όντας μόνος πρώτος μία στροφή πριν το τέλος και να ορίσει ο ίδιος την τύχη του.

Μοναδική απουσία για τον Στέλιο Αρσένο ο αμυντικός Βασίλης Λάιος που συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τους Κ. Οικονόμου (Δυτικής Αττικής) και Δ. Παγουρτζή (Πειραιά). Δείτε αναλυτικά τους ορισμούς των διαιτητών ΕΔΩ.

Στο τελευταίο του παιχνίδι, ο Διαγόρας είχε περάσει άνετα με 4-0 από τον Φωκικό, ενώ στη συνέχεια μεσολάβησε το προγραμματισμένο ρεπό με την περασμένη Κυριακή ο 4ο όμιλος να μην έχει δράση. Όσον αφορά την Αταλάντη, στην τελευταία αναμέτρηση είχε επικρατήσει με σκορ 3-1 στην έδρα του Αμβρυσσέα Διστόμου.

Το πρόγραμμα της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής (6/6 - 17:00)

Δήμητρα Ευξεινούπολης - Νέα Αρτάκη

Αταλάντη - Διαγόρας

Θησέας Αγριάς - Αλμυρός

Ηρακλής Ψαχνών - Αμβρυσσέας

ΑΟ Υπάτου - Οπούντιος Μαρτίνου 0-3 α.α.

Ρεπό: Φωκικός 

Η βαθμολογία - Γκολ υπέρ/κατά

  1. Διαγόρας 19 (17/5)
  2. Ηρακλής Ψαχνών 17 (13/8)
  3. Νέα Αρτάκη 16 (14/8)
  4. ΑΟ Υπάτου 15 (8/3)
  5. Αμβρυσσέας Διστόμου 14 (7/7) 
  6. Θησέας Αγριάς 11 (13/12)
  7. Φωκικός 11 (9/14)
  8. Αταλάντη 10 (12/12)
  9. Δήμητρα Ευξεινούπολης 10 (6/6)
  10. Αλμυρός 9 (6/9)
  11. Οπούντιος Μαρτίνου - έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:

iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.