ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό έλεγχο η επικίνδυνη φωτιά απέναντι από την Χαλυβουργία (βίντεο)

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι σε χώρο από την άλλη πλευρά της Β` Βιομηχανικής Περιοχής και "κινδύνευσε" να περάσει απέναντι, τέθηκε υπό έλεγχο
Υπό έλεγχο η επικίνδυνη φωτιά απέναντι από την Χαλυβουργία (βίντεο)

Ογδόντα στρέμματα αθέριστο σιτάρι και παρατημένα λάστιχα στο ρέμα που βρίσκεται στο σημείο, με ό,τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, κατέκαψε η σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε έκταση απέναντι από την Χαλυβουργία, ανέμεσα στις σιδηροδρομικές γραμμές και την επαρχιακή οδό Βόλου - Λάρισας. 

Μάλιστα, λόγω κηλίδωσης, δηλαδή τη μεταφορά καύσιμης ύλης από τον άνεμο σε άλλα σημεία, δημιουργήθηκε μέσω σπίθας και εστία φωτιάς στην άλλη πλευρά του δρόμου, έξω ακριβώς από την βιομηχανική ζώνη, η οποία ευτυχώς δεν πρόλαβε να εκτυλιχθεί με έξι επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, τρία από τον σταθμό της Β. ΒΙ.ΠΕ. και τρία από τον Βόλο αλλά και μία ομάδα πεζοπόρου να επιχειρούν άμεσα στο σημείο.

Από κάτι μικρό μπορεί να ξεκινήσει κάτι πολύ επικίνδυνο...

Το μήκος της φωτιάς υπολογίζεται σε περίπου ένα χιλιόμετρο με την πυροσβεστική να επισημαίνει ακόμα μία φορά την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων και την προσοχή κατά τη διάρκεια εργασιών που ενέχουν κίνδυνο στην ύπαιθρο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Δείτε βίντεο από την ώρα της κατάσβεσης - Ο μαύρος καπνός προέρχεται από τα λάστιχα.