ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια

Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας δεν θα υπάρξει στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, όπως επιβεβαίωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μέσω της Μαρίας Θεοδωρίδου
Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια
copyright: INTIME

Η απόφαση της Επιτροπής για το AstraZeneca - Πέντε επιβεβαιωμένα τα περιστατικά θρόμβωσης

Και τα τέσσερα εμβόλια είπε η κυρία Θεοδωρίδου είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης. 

Επίσης τόνισε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1.500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών. Περιορισμό ως προς την επιλογή εμβολίου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο για την ηλικιακή ομάδα 30-34, που μπορεί να κάνει μόνο το AstraZeneca. Βέβαια όπως ανακοινώθηκε η πλατφόρμα ανοίγει και για τις συγκεκριμένες ηλικίες για όλα τα εμβόλια το Σάββατο, 29 Μαΐου.

πηγή: ethnos.gr

Πιο διαβασμένα