ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα γαρύφαλλα"

Με σύνθημα "Mπροστά οι ανάγκες του λαού" και παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ, η ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου παρουσίασε σήμερα το απόγευμα τις προγραμματικές θέσεις ενόψει των των δημοτικών εκλογών, ανακοινώνοντας παράλληλα τα ονόματα των πρώτων 18 υποψηφίων από την επικράτεια του Δήμου
"Να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα γαρύφαλλα"

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βελεστίνο βρέθηκαν τα μέλη της ΛΑΣ, καθώς και φίλοι του ΚΚΕ το οποίο τη στηρίζει πανελλαδικά.

Αναλυτικά, τα ονόματα:

Αγγελής Γιώργος - Αγρότης 
Ανυφαντής Γιώργος - Εργαζόμενος στην ΕΡΤ
Βαϊτσοπούλου – Μάρκου Όλγα - Οικιακά
Γεωργακόπουλος Θεόδωρος - Γεωπόνος
Ηλία Ευτυχία - Ιδιωτική Υπάλληλος
Θεοδωρόπουλος Απόστολος - Αγρότης
Καντέλια Γεωργία - Εκπαιδευτικός – Ιδιωτ. Υπάλλ
Καρακίτσος Σπύρος - Ιδιωτικός Υπάλληλος
Καρπούζας Γιάννης - Ελεύθερος Επαγγελματίας
Κουρκουβέλας Τριαντάφυλλος - Οικοδόμος
Κουρκουβέλας Χρήστος - Αγρότης
Μπάτης Δημήτριος - Δημόσιος Υπάλληλος
Πορφυρίου Ελευθερία - Επαγγελματίας
Χριστοδούλου Φίλιππος- Συνταξιούχος Δημοσίου
Χρυσού Σταυρούλα - Αγρότισσα
Αγραφιώτης Θεόδωρος - Γεωπόνος
Βουλγαράκη  Αγγελική - Αγρότισσα
Τζουμάκας Στέργιος - Αγρότης

Ως τη μόνη αγωνιστική δύναμη στο Δήμο, έθεσε τη Λαϊκή Συσπείρωση κατά την ομιλία του ο Απόστολος Παπαϊωάννου, θυμίζουμε νυν δημοτικός σύμβουλος. Παράλληλα, ανέπτυξε σειρά ζητημάτων τα οποία, όπως είπε, ανέδειξε η παράταξη του και αγωνίστηκε για αυτά, επιτιθέμενος στη δημοτική αρχή για σειρά θεμάτων αλλά και στην αντιπολίτευση, σχολιάζοντας πως δεν υπάρχει ουσιαστικά πολιτική διαφοροποίηση. Ακόμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός από το Ριζόμυλο τόνισε πως ήταν πάντα έτοιμος να στηρίξει ωφέλιμα έργα για τον τόπο, ενώ ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για ζητήματα όπως η υγεία, η παιδεία, τα αγροτικά θέματα, το περιβάλλον, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Τέλος, κάλεσε ακόμα και τον κόσμο που διαφωνεί να δει το διαφορετικό δρόμο διεκδίκησης που ανοίγεται μπροστά του, είτε σε δημοτικό, είτε περιφερειακό ή βουλετικό επίπεδο, δηλώνοντας πως η ΛΑΣ θα βρίσκεται συνεχώς κοντά στους αδύναμους και πως "Θα είμαστε εδώ για να νικήσουμε".

Δείτε τη Live μετάδοση της ομιλίας του από το Μουσικό Βαγόνι:

Όσον αφορά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Τάσο Τσιαπλέ, επιχείρησε άνοιγμα στο λαό ώστε να κάνει την υπέρβαση και να επιλέξει τη σύγκρουση με τις υφιστάμενες πολιτικές και σε όσους τις εξυπηρετούν σε ολα τα επίπεδα, εθνικό, πανευρωπαϊκό, περιφερειακό, δήμοι.

Δεν απέφυγε την επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και σε όλα τα "μνημονιακά" κόμματα, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία επιστροφή στην κανονικότητα, όπως υποστηρίζεται. Τουναντίον, τόνισε πως υπάρχουν και σήμερα πολλές οικογένειες με ελλιπή πρόσβαση στα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, το ρεύμα, την ουσιαστική πρόσβαση στην υγεία κ.τ.λπ.

Επίσης, ο κύριος Τσιαπλές σχολίασε πως αυτη η βαθιά ταξική πολιτική που έχει στόχο να ενισχύει τα κέρδη των λίγων μειώνοντας τα έσοδα των πολλών, δεν διορθώνεται πάρα μόνο ανατρέπεται, θίγοντας και αυτούς που σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης την υπερασπίζονται.

Τέλος, απηύθυνε με τη σειρά του κάλεσμα στον κόσμο να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, ενώ αναφορικά με την φημολογούμενη επέκταση των αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων (εις βάρος του αγροτικού τομέα, όπως ανέφερε) στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, είπε πως "αν γίνει κανένα `μπαμ` θα εξαφανιστεί η Θεσσαλία από το χάρτη..."

Να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχόμενος "καλό αγώνα".

 

Πιο διαβασμένα