ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προβληματισμός από τις διαδοχικές πυρκαγιές περιμετρικά του Βόλου

Ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρκαγιές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες, την ώρα μάλιστα που η αντιπυρική περίοδος είναι μόλις στην έναρξή της
Προβληματισμός από τις διαδοχικές πυρκαγιές περιμετρικά του Βόλου

Φωτιές που εκδηλώθηκαν διαδοχικά τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές περιμετρικά του Βόλου σκόρπισαν ανησυχία, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές. Ευτυχώς, η άμεση παρέμβασή τους αποσόβησε την επέκταση των πυρκαγιών.

Στις τελευταίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες φωτιές, εκείνη που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις παρυφές του περιαστικού δάσους της Ανωμαλιάς και στη Γορίτσα, αλλά και οι πυρκαγιές του Σαββάτου, με ζημιές σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό "να έχουμε όλοι μας αυξημένη την προσοχή μας, ιδιαίτερα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και έντονους ανέμους, διότι βρισκόμαστε μόλις στις πρώτες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου και το όποιο λάθος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

Θα πρέπει η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο να γίνεται απολύτως περιορισμένα, με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ταυτόχρονα όλοι πρέπει να περιφρουρήσουμε τον δασικό πλούτο της περιοχής μας, λειτουργώντας με μεγάλη προσοχή οι ίδιοι κι έχοντας ταυτόχρονα τα μάτια μας ανοιχτά, προλαμβάνοντας οποιοδήποτε λάθος συμπολίτη μας.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει. θα πρέπει να καλούμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, δίνοντας με ηρεμία και ακρίβεια πληροφορίες που θα διευκολύνουν αρχικά την προσέγγιση των πυροσβεστών στο χώρο της πυρκαγιάς και γενικότερα το έργο της κατάσβεσης και να είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί, δίνοντας οποιοδήποτε στοιχείο στις αρμόδιες αρχές.

Το φυσικό περιβάλλον είναι πλούτος που ανήκει σε όλους μας και αποτελεί υποχρέωσή μας να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές".

πηγή: taxydromos.gr