ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ευχαριστώ" του Δήμου στην Πυροσβεστική με δωρεά

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου για τη συνολική προσφορά της στους δημότες και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ευχαρίστησε εμπράκτως η Δημοτική Αρχή, προσφέροντας 80 ζεύγη γαντιών για τους πυροσβέστες
"Ευχαριστώ" του Δήμου στην Πυροσβεστική με δωρεά

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρης Παλληκάρης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου σε όλους τους τομείς που εμπλέκεται η υπηρεσία, όπως φωτιές, πλημμυρικά φαινόμενα, χιόνια, απεγκλωβισμοί, μεταφορά ανθρώπων και διάσωση ζώων στις θεομηνίες που έχουν προκύψει, κοπή επικίνδυνων δέντρων σε όλη την επικράτεια του Δήμου, διάσωση ανθρώπων στον ορεινό όγκο της περιοχής Κεραμιδίου, Βενέτου, Καναλίων και Κερασιάς, όπου υπήρξαν αρκετά περιστατικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και μετά από αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου της Π. Υ., ο Δήμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας 80 ζεύγη ειδικών γαντιών αξίας 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος ευχαρίστησε από την πλευρά του για την συνεργασία και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα πυρανίχνευσης μέσω του Leader που υλοποίησε για την άμεση ανίχνευση και καταστολή φωτιάς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γιώργος Παπαδάμ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή συνεργασία.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν. Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Βλόντζος, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον Δήμο για τη δωρεά, καθώς και για τη συνεργασία των τελευταίων έξι ετών.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, κ. Τσίκας Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε με την σειρά του τον Δήμο και τόνισε ότι μπαίνουμε σε καινούργια αντιπυρική περίοδο και θα πρέπει λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν και της μεγάλης βλάστησης να είμαστε όλοι σε μεγάλη ετοιμότητα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι εξής: Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Παλληκάρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Παπαδάμ, ο Διοικητής της Π.Υ. του Νομού Μαγνησίας, Πύραρχος, Γεώργιος Βλόντζος, ο Διοικητής Π.Υ. Βελεστίνου, Αντιπύραρχος, Κων. Τσίκας, ο Πρόεδρος τη Κοινότητας Μ. Περιβολακίου και πυροσβέστης, Στέργιος Παπαζήσης, ο Ανθυποπυραγός και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Φιλίππου Κων/νος και μέλη του σωματείου Πυροσβεστών Ν. Μαγνησίας.