ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2021: Το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων του Δήμου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821
2021: Το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων του Δήμου

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε το Πρόγραμμα των Επετειακών Εκδηλώσεων.

Πατήστε ΕΔΩ

 

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων 2021

Η Πατρίδα του Εθνεγέρτη

Με μια ποικιλία επετειακών εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων που καλύπτουν χρονικά όλο το 2021 από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο και εντάσσονται στο πλαίσιο της συγκυρίας της πανδημίας που διανύουμε άλλα χωρίς να χάνουν από την αίγλη και τη λάμψη που αρμόζει στην περίσταση, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Οι επετειακές εκδηλώσεις και οι θεματικές μας δράσεις ξεδιπλώνουν ένα ευρύ φάσμα εορτασμών που αποσκοπούν στη διάχυση της ιστορικής γνώσης και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης στο ευρύ κοινό.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Ρήγα Βελεστινλή και στους ήρωες της επανάστασης του 1821 βάζει τη δική του  διακριτή ιστορική ψηφίδα στους εορτασμούς.

Οι επετειακές εκδηλώσεις επιβάλλουν μια ολοκληρωμένη θεώρηση στην οργάνωσή τους με γνώμονα τη συνέργεια δημοτικών παρατάξεων, φορέων, επιστημόνων και ενεργών πολιτών.

Μέσα από τις εκδηλώσεις η πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε στο πολιτισμικό συγκείμενο του αναστοχασμού, την φιλελεύθερη σκέψη και τον  πόθο για Ελευθερία που μας δίδαξαν ο Ρήγας Βελεστινλής, ο κορυφαίος του Ελληνικού Διαφωτισμού και  η ιερή γενιά των Ελλήνων του 1821 με το άλικο αίμα και την υπέρτατη θυσία τους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Στ. Νασίκας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου και οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου καλούν όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, γιατί η αναφορά με δράσεις στο ιστορικό παρελθόν ενός τόπου αποτελεί αστείρευτη πηγή γνώσεων, εμπειριών και πολύτιμο σύμβουλο στο πλευρό του ανθρώπου ώστε να στηρίζει και να θεμελιώνει σε αυτό το παρόν του αλλά και το μέλλον του. Με την ιστορική γνώση διατηρούνται ανεξίτηλες στη μνήμη του ανθρώπου τόσο η ιδιοσυγκρασία του όσο και η εθνική του ταυτότητα.

Ας είναι το επετειακό αυτό έτος για τον Ελληνισμό αφετηρία να κάνουμε πράξη τα μηνύματα και τα οράματα του μεγάλου Εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, γιατί κυρίως σήμερα οι έννοιες της ελευθερίας, της συμφιλίωσης, της συνεργασίας και της συλλογικότητας, πρέπει να γίνουν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

                                

                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤ. ΝΑΣΙΚΑΣ

 

Ομιλία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Στ. Νασίκα στον μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για την  έναρξη του επετειακού έτους 2021.

1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στον  Ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή όπου αποτυπώνεται η ιστορική επέτειος και θα μεταφέρεται διαχρονικά το μήνυμα στις επόμενες γενιές.

24η Μαρτίου 2021

Επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή. Εναρκτήριος λόγος Δημάρχου Ρήγα Φεραίου για τις επετειακές εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που «γέννησε» μία από τις ενδοξότερες προσωπικότητες του ελληνικού έθνους και μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Βαλκανικού χώρου.

25η Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του π. υπουργού, π. προέδρου της Βουλής, συνδημότη μας Γεωργίου  Σούρλα με τίτλο «Η Μαγνησία στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους». Μια επετειακή έκδοση για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821.

30η Μαρτίου 2021

Τοποθέτηση προσωπογραφιών του Ρήγα Βελεστινλή στην είσοδο του Δημαρχείου  και σε επιλεγμένες θέσεις της ιστορικής πόλης του Βελεστίνου.

Πανελλήνιος διαγωνισμός Φωτογραφίας, Ποίησης, Λογοτεχνικών Κειμένων, Ζωγραφικής και Ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής 1η Απριλίου 2021 και λήξη 31η Αυγούστου 2021. Έχει συσταθεί για κάθε κατηγορία αντίστοιχη κριτική επιτροπή για την ανακήρυξη των νικητών.

1η  Απριλίου 2021

Προμήθεια συλλεκτικού δίσκου (CD) με δημοτικά τραγούδια με τίτλο «Τα Ανθοτράγουδα» σε στίχους του συνδημότη μας Δημήτρη Ρήτα και σύνθεση του Χρήστου Νικολόπουλου. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο δίσκο είναι «Το Τραγούδι του Ρήγα». Το CD θα διατίθεται ως αναμνηστικό δώρο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και στους πολιτιστικούς συλλόγους για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

15η  Απριλίου 2021

«Επαναστατικές διαδρομές 2021». Συνδιοργάνωση εκδήλωσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Πενήντα Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου. Πενήντα μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούν το Βελεστίνο και θα περιηγηθούν στον χώρο «Σπίτι του Ρήγα», στην Υπέρεια Κρήνη, στον Εκθεσιακό Χώρο Ρήγας Βελεστινλής, στο Πνευματικό Κέντρο Ρήγας Βελεστινλής, η δε επίσκεψή τους θα ολοκληρωθεί με ομιλία σε υπαίθριο χώρο για τον Εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο.

Μάιος 2021

Εγκαίνια «Μνημείου Συρτάδων». Με την ανέγερση του μνημείου στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, τιμούμε την καταστροφή του χριστιανικού οικισμού των Συρτάδων από τις ορδές των Τούρκων με επικεφαλής τον Δράμαλη, κατά την επανάσταση της Θετταλομαγνησίας.

 

Ιούνιος 2021

Δημιουργία Πάρκου Ηρώων. Στο χώρο της πλατείας της Υπέρειας Κρήνης θα δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο, θεματικό πάρκο αφιερωμένο στους ήρωες και στις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Μέσα σε ένα χώρο που αναβλύζει ιστορία και πολιτισμό μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε εκθεσιακά πλαίσια που θα παρουσιάζουν τους ήρωες της επανάστασης.

Ιούνιος 2021

Τιμητική Εκδήλωση για τον κ. Γεώργιο Σούρλα, π. Υπουργό, π. Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», για το συγγραφικό του έργο, την πρωτοβουλία του για την ίδρυση του Ινστιτούτου και τη διοργάνωση δράσεων  τιμής και μνήμης στο Ρήγα και τους συντρόφους του στους τόπους καταγωγής τους. Στο Ινστιτούτο συμμετέχουν οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου, Βελιγραδίου, Καστοριάς, Βοΐου, Ζίτσας, Χίου και Λευκωσίας Κύπρου.

Ιούνιος 2021

Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Σούρλα, π. υπουργό και π. πρόεδρο της Βουλής,  για τον  μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και των επτά συντρόφων του. Τις εκδηλώσεις θα προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των Δημάρχων των πόλεων καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα και σε ειδική τελετή θα γίνει αδελφοποίησή τους με το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Θα προσκληθεί επίσης να παραστεί στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Βελιγραδίου. 

Ιούνιος 2021

Αγώνες στίβου – Ρήγεια 2021. Ημερίδα κλασικού αθλητισμού σε συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου, η οποία έχει γίνει θεσμός για το Δήμο μας και αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Ιούνιος 2021

Εγκαίνια μνημείου «Βουλής Θετταλομαγνησίας». Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με πρόταση της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών, Βελεστίνου, Ρήγα με πρόεδρο τον Διδάκτορα Ιστορίας της Ιατρικής, Παιδίατρο κ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο, τιμούν  τη συνέλευση των επαναστατημένων της περιοχής Μαγνησίας που συγκλήθηκε στις 11 Μαϊου 1821 στη γενέτειρα του Ρήγα το Βελεστίνο, προς τιμή του Εθνεγέρτη, με την ανέγερση μνημείου, καθιστώντας έτσι γνωστό το σημαντικό αυτό γεγονός της «Βουλής Θετταλομαγνησίας».

Ιούνιος 2021

Ομιλία με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση» με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Καραθανάση, Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ και Καθηγητή Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου.

Ιούνιος 2021

Αποστολή email – επιστολές σε όλους τους δήμους της χώρας για εθελοντική συμμετοχή σε δημιουργία μαρμάρινης πλάκας στο χώρο «Σπίτι του Ρήγα Βελεστινλή» όπου θα χαραχθούν λόγια επιφανών ανδρών της Επανάστασης, που θα μας στείλει ο κάθε δήμος.

Ιούνιος 2021

Δημιουργία και προβολή Επετειακού Ιστορικού βίντεο στη μνήμη του Ρήγα Βελεστινλή με συμμετοχή Φεραίων πολιτών – παραγωγή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

 

Ιούνιος 2021

Έκδοση αναμνηστικών μεταλλίων και αγαλματιδίων με τη μορφή του Ρήγα Βελεστινλή, τα οποία θα διατίθενται ως αναμνηστικό δώρο σε εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου.

Ιούλιος 2021

Έκθεση από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Φερών Τέχνες» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με δημιουργήματα των μελών του με καλλιτεχνικό και επετειακό χαρακτήρα.

Ιούνιος 2021

Έκθεση των δώδεκα κεντημένων φύλων της Χάρτας του Ρήγα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου στο Πνευματικό Κέντρο Ρήγας Βελεστινλής.

 

Ιούλιος 2021

Αρχιτεκτονικός φωτισμός σε ιστορικούς χώρους και σε εμβληματικά κτίρια του Δήμου μας για την ανάδειξή τους και την αισθητική αναβάθμισή τους.

Ιούλιος 2021

Ομιλία με θέμα «Η παρουσία του Ρήγα στη Βιέννη» με εισηγητή τον ιστορικό και υποψήφιο Διδάκτορα στο Ινστιτούτο Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης  κ. Στέργιο Λαϊτσο.

Ιούλιος 2021

Εγκαίνια της πλατείας των επτά συντρόφων του Ρήγα στο Βελεστίνο και τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στην οποία θα αναγράφονται τα ονόματα του Ρήγα και των επτά συντρόφων του και θα σημειώνεται ο τόπος καταγωγής τους. Η πλατεία θα αποτελέσει έναν προσκυνηματικό τόπο όπου θα τιμάται ο Ρήγας και οι συνεργάτες του που μαρτύρησαν στον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι.

Ιούλιος 2021

Επετειακή έκδοση λευκώματος για τη λίμνη Κάρλα, η οποία αποτυπώνεται στη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή. Μέσα από το σύνολο φωτογραφιών του λευκώματος, αναδεικνύεται η μοναδική ομορφιά του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης.

Ιούλιος 2021

Εγκατάσταση της Ελληνικής Σημαίας αναπτύγματος εκατόν είκοσι τετραγωνικών μέτρων (120 τ.μ.) που θα αναρτηθεί σε ιστό ύψους είκοσι πέντε (25) μέτρων, στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου Ρήγας Βελεστινλής. Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση, θα ακολουθήσει έπαρση της σημαίας παρουσία των αρχών του Δήμου και προσκεκλημένων και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

Αύγουστος 2021

Δημιουργία ψηφιδωτού από το Σύλλογο Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη» με τη στήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που θα απεικονίζει την τρίχρωμη σημαία που οραματίστηκε ο Ρήγας.

Αύγουστος 2021

Έκδοση επετειακών – ιστορικών συγγραμμάτων από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, τα οποία φωτίζουν την ηρωική εκείνη περίοδο της ελληνικής ιστορίας και θα γίνουν πνευματικό κτήμα όλων των συμπατριωτών μας.

 

Αύγουστος 2021

Έκθεση φωτογραφίας στη γενέτειρα πόλη του Εθνεγέρτη στον εσωτερικό χώρο του πύργου του Ρολογιού, με θέμα το Βελεστίνο στο πέρασμα των χρόνων, από το Σύλλογο Γυναικών «Υπέρεια Κρήνη», με την υποστήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σεπτέμβριος 2021

Διάθεση σε επετειακή εκδήλωση σε όλες τις κοινότητες, τις σχολικές μονάδες και τους συλλόγους του Δήμου Ρήγα Φεραίου της τρίχρωμης σημαίας του Ρήγα, της σημαίας της «Ελληνικής Δημοκρατίας» του δημοκρατικού κράτους το οποίο ο Ρήγας σχεδίαζε να δημιουργήσει μετά την επανάσταση στον Βαλκανικό χώρο, στον οποίο κυριαρχούσε η απολυταρχική Οθωμανική  εξουσία.

Σεπτέμβριος 2021

Συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Αμφικτυονίας Θεσσαλών - Καραγκούνηδων για το 7ο Εθνολογικό Συνέδριο Θεσσαλών – Καραγκούνηδων και το 7ο  Αντάμωμα  των Καραγκούνηδων στο Βελεστίνο προς τιμή του Ρήγα Βελεστινλή. Το συνέδριο θα έχει ως θέμα τους Θεσσαλούς πρωτεργάτες της ελληνικής επανάστασης με πρώτο και σημαντικότερο τον Ρήγα Βελεστινλή και τους Θεσσαλούς διδασκάλους του γένους.

Σεπτέμβριος 2021

Δημιουργία έργων ζωγραφικής γκράφιτι σε όψεις επιλεγμένων δημοτικών κτιρίων με θέματα επετειακού χαρακτήρα, που θα αποτελέσουν ιστορική μαρτυρία και θα ενισχύσουν την  ιστορική μας μνήμη.

Σεπτέμβριος 2021

Κουκλοθέατρο για τον Ρήγα Βελεστινλή για μαθητές των Νηπιαγωγείων  και των Δημοτικών του Δήμου μας.

 

Σεπτέμβριος 2021

Δεντροφύτευση 200 μικρών ελαιόδεντρων (νάνων) στην ευρύτερη περιοχή του Ανδριάντα του Ρήγα που θα συμβολίζουν τα διακόσια χρόνια της επετείου και κάθε χρόνο θα προστίθεται και ένα δέντρο.

Σεπτέμβριος 2021

Εγκατάσταση μνημείου στη μνήμη των δύο αγωνιστών από τα Κανάλια, Χατζηκυριαζή και Χατζηνικόλα. Εκδήλωση για την ανάδειξη της πολύτιμης δράσης τους κατά την περίοδο της Επανάστασης. 

Σεπτέμβριος 2021

Παρουσίαση Συλλογής Ποιημάτων από την εκπαιδευτικό και συνδημότισσα Ζωή Μακρυνάσιου

 

Ρήγειος Δρόμος. Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα. Ο Ρήγειος δρόμος περιλαμβάνει διαδρομές οι οποίες διέρχονται από ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία του Δήμου.

Οκτώβριος 2021

Μαθητικές δράσεις επετειακού χαρακτήρα στην πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο, όπου τα παιδιά δημιουργούν, καλλιτεχνούν και μαθαίνουν την ελληνική ιστορία μέσα από το παιχνίδι και τη διαδραστική ενασχόληση.

Σεπτέμβριος 2021

Έκθεση με κειμήλια της επανάστασης του 1821. Τα κειμήλια τα οποία είναι γιαταγάνια, καριοφύλλια και κουμπούρες, θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο Ρήγας Βελεστινλής. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.). Τα κειμήλια θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση από τον πρόεδρο του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ. κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Σεπτέμβριος 2021

Μουσική εκδήλωση με επετειακό χαρακτήρα η οποία σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι θα ανασύρει μνήμες και θα δημιουργήσει όμορφες εικόνες.

Σεπτέμβριος 2021

Τιμητική εκδήλωση για τον Δρ. Δημήτριο Καραμπερόπουλο, παιδίατρο, Διδάκτορα Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Φερών, Βελεστίνου, Ρήγα,  για την σπουδαία συγγραφική κληρονομιά στο Δήμο μας, την εμπεριστατωμένη έρευνα και την ανάδειξη και διάσωση του έργου της μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας του Ρήγα Βελεστινλή.

Οκτώβριος 2021

Επετειακή εκδήλωση για την παρουσίαση της «Χάρτας του Ρήγα». Διάθεση σε όλες τις σχολικές μονάδες γνήσιου αντίγραφου της πρωτότυπης Χάρτας που εκτίθεται στον Εκθεσιακό Χώρο και αποτελεί μία από τις 1220 Χάρτες που τυπώθηκαν στη Βιέννη το 1797 από το Ρήγα. Σήμερα διασώζονται 54.

Οκτώβριος 2021

Εγκαίνια της Έκθεσης «Ρήγας και Επανάσταση» στον εκθεσιακό χώρο Ρήγας Βελεστινλής. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 220 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και αναπτύχθηκε στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος και στο περιστύλιο της Βουλής των Ελλήνων. Το σύνολο των εκθεμάτων της προσφέρθηκε κατόπιν ενεργειών της δημοτικής αρχής από τη Βουλή των Ελλήνων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Στα εγκαίνια θα προσκληθεί να παραστεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

 

Οκτώβριος 2021

Εκδηλώσεις από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα «Ο Ρήγας μας Εμπνέει». Μια σειρά εκδηλώσεων ο πυρήνας των οποίων είναι αμιγώς ιστορικός με προεκτάσεις εκπαιδευτικές, πολιτειακές, πνευματικές, κοινωνικές. Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων θα αξιοποιηθούν επιστήμονες της περιοχής που διαπρέπουν στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Επίσης, θα γίνει ευρεία και εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και θα παραχθεί ψηφιακό υλικό. Οι πυλώνες της πρότασης είναι οι ακόλουθοι:

Εκπαιδευτικός-Πολιτειακός-Κοινωνικός.

Νοέμβριος 2021

Εικονική περιήγηση (3D Virtual Tour) του Εκθεσιακού Κέντρου Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, μια δράση του ΕΠΑΛ Βελεστίνου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 προς ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του ιστορικού μας πλούτου.

Νοέμβριος 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την  Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τον Πρόεδρό της και διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ρήγα Φεραίου κ. Στέφανο Καρκάλη. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι: «Ρήγας Βελεστινλής, ο Θεσσαλός οραματιστής».

Ευχαριστούμε το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την εθελοντική συμμετοχή της στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και στη διάθεση του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού της.

 

Δεκέμβριος 2021

Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και επετειακών δρώμενων από τους συλλόγους του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Πνευματικό Κέντρο Ρήγας Βελεστινλής.

Δεκέμβριος 2021

Αθλητικές επιδείξεις TAEWKODO ITF από αθλητές του Α.Σ. ΩΡΙΩΝ, προς τιμή του Ρήγα Φεραίου στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, 

συλλογάται καλά

Ρήγας Βελεστινλής