ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Πεζοπορία Άνω Κερασιά - Ιερά Μονή Φλαμουριού

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των περιπατητών που απόλαυσαν την πορεία από την Άνω Κερασιά στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου την περασμένη Κυριακή
Βίντεο: Πεζοπορία Άνω Κερασιά - Ιερά Μονή Φλαμουριού

Όπως τονίζεται, το Πήλιο χαρίζει απλόχερα εκπληκτικά μέρη κάθε βδομάδα και κάθε ημέρα σε όσους το διασχίζουν. 

Μάλιστα έκπληξη επιφύλασσαν οι φίλοι από τη Λάρισα και από την Κατερίνη οι οποίοι δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην εγγύηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, επισκέφθηκαν την περιοχή με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων, και γνώρισαν όπως όλοι τα απίθανα τοπία.

Ο ΣΔΥ Βόλου τους ευχαρίστησε για τα πολύ καλά λόγια και σύντομα θα ανταποδώσει με επίσκεψη στα βουνά των γειτονικών μας νομών. Για την ιστορία, η πεζοπορία διήρκησε 5 ώρες μαζί με τις στάσεις, ήταν απόστασης 15 χιλιομέτρων, με συνολική υψομετρική ανάβαση 360 μέτρα.

Ξεχώρισε η θέα από τη λίμνη Κάρλα, από το Αιγαίο Πέλαγος, ενώ οι οξιές και οι καστανιές χάρισαν και άλλες πανέμορφες εικόνες.

Οι πεζοπόροι κινήθηκαν για λόγους ασφαλείας σε αποστάσεις δεκάδων μέτρων μεταξύ τους, παρότι οι κανονισμοί της ΓΓΑ επιτρέπουν να βρίσκονται μόλις δύο μέτρα κοντά ο ένας από τον άλλο. 

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους των βουνών να επιστρέψουν σε αυτά πάρουν ένα ελάχιστο μέρος όσων στερήθηκαν επί 6μιση μήνες, μετακινούμενοι σε άλλους νομούς.

Αναμφισβήτητα, από όσα έγιναν στη βδομάδα που πέρασε, ξεχώρισε η ανάβαση από τον Γιώργο Γερογιάννη και φίλους στην αλπική λίμνη Βερλίγκα με βροχή και χιονόνερο. Έγινε κατασκήνωση στην περιοχή που ήταν ακόμη κατακλυσμένη από το χιόνι, και την επόμενη μέρα ακολούθησε ανάβαση στην κορυφή Τσουκαρέλα του όρους Περιστέρι (Λάκμος). Ο Γιώργος Γερογιάννης αφιέρωσε την δράση στα Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά.

Ο Άγγελος Κριτσιώτης ποδηλατεί για την "Κιβωτό του Κόσμου" 

Ο αθλητής του ποδηλατικού τμήματος του Γ.Σ.Β. "Η ΝΙΚΗ" Άγγελος Κριτσιώτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, θα ποδηλατίσει από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη για τα παιδιά της "Κιβωτού του κόσμου", την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Σκοπός, είναι η ενίσχυση της "Κιβωτού του Κόσμου".

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βοηθήσει με τους παρακάτω τρόπους:

α. Καλώντας ή στέλνοντας μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό 19828 – 2,48€/κλήση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας – 2,48€/sms (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
β. Προσφέροντας ρουχισμό (καινούργιο) και τρόφιμα συσκευασμένα, που συλλέγονται στα γραφεία της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Η διοργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις – εταιρείες:

– CAPTAIN HOOK ΚΟΥΖΙΝΑ για την προσφορά ενός γεύματος για κάθε παιδί την ημέρα της δράσης.
– SMILE για την προσφορά μιας σακούλας με παιχνίδια για κάθε παιδί.
– SMOKERS για την προσφορά ενός ολοκληρωμένου γρήγορου γεύματος για κάθε παιδί.
– ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ που προσφέρει την ημέρα της διαδρομής 1 πάστα σε κάθε παιδί της Κιβωτού.