ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επαναστατικές διαδρομές 2021 - Τιμή στους Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εκδήλωση περιλαμβάνει μοτοπορείες, επισκέψεις ιστορικών σημείων, ομιλία στο Βελεστίνο, εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Μηλεών και απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821
Επαναστατικές διαδρομές 2021 - Τιμή στους Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή

Από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για πολιτιστικές - αθλητικές εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την Μαγνησία, ανάμεσά τους είναι η εκδήλωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021 – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ" (Βελεστίνο – Μηλιές).

Με πρωτοβουλία της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) και με ευκαιρία τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διήμερη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2021 – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ".

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκτος της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου, εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου και Λεωνιδίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκδήλωσης αυτή περιλαμβάνει μοτοπορείες, επισκέψεις ιστορικών σημείων, ομιλία στο Βελεστίνο, εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Μηλεών και απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση που έχει την έγκριση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό και με την τήρηση από την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου, όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή.

Η αρχική εκτίμηση του προϋπολογισμού της εκδήλωσης είναι 1.150 ευρώ.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και η Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) η οποία κατέθεσε σχετικό αίτημα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα συμμετέχει στη συνδιοργάνωση καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες διατροφής των συμμετεχόντων μελών των μοτοσυκλετιστικών Λεσχών στο πλαίσιο φιλοξενίας τους στην περιοχή, έως του συνολικού ποσού των 600 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σύμφωνα με το υποβληθέν αίτημα και τις ανάγκες της εκδήλωσης.