ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαγόρας τεσσάρων αστέρων!

Την πιο ευρεία νίκη του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν σημείωσε σήμερα ο Διαγόρας που σε μία παράσταση για ένα ρόλο ισοπέδωσε με σκορ 4-0 τον Φωκικό στην Άμφισσα για να βρεθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία!
Διαγόρας τεσσάρων αστέρων!
Ο αγώνας μεταδόθηκε "ζωντανά" από το fokidasports.gr

Με μία... εμφάνιση πρωτοπόρου, οι Στεφανοβικιώτες επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής. Οι "μελανόλευκοι" του Στέλιου Αρσένου θα πρέπει να περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος στην οποία θα πραγματοποιήσουν το προγραμματισμένο τους ρεπό με την σεζόν να κλείνει για αυτούς την τελευταία αγωνιστική στην Αταλάντη.

Ό,τι κι αν συμβεί ο Διαγόρας απέδειξε στην Άμφισσα ότι δίκαια βρίσκεται μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη θέση, δηλαδή την πρώτη. Ταυτόχρονα, μετρά και την καλύτερη επίθεση του ομίλου έχοντας σημειώσει 17 τέρματα σε 9 αγώνες.

Στο αγωνιστικό μέρος ο... αέρας για τους γηπεδούχους κόπηκε από πολύ νωρίς με τον Κουβελά στο 8ο λεπτό να βρίσκει ξανά δίχτυα σκοράροντας με προβολή εξ επαφής ύστερα από την παράλληλη σέντρα ακριβείας του Μπλέντι από τα αριστερά.

Δύο λεπτά μετά, το σουτ του Τοπούζι από το ημικύκλιο της περιοχής ανάγκασε σε επέμβαση στη δεξία του γωνία τον Αποστολίδη. Άξιο αναφοράς ότι η φάση αυτή ήταν και η μοναδική τόσο απειλητική σε όλο το 90λεπτο για τον Φωκικό που έψαχνε βαθμούς για να "κλειδώσει" την παραμονή του αλλά βρήκε απέναντί του έναν σοβαρό Διαγόρα, ο οποίος δεν θα άφηνε χαμένη την ευκαιρία για ένα τόσο σημαντικό "διπλό", ιδιαίτερα μετά το γρήγορο υπέρ του γκολ.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε ακόμα δύο στιγμές, με τον Ναουμίδη στο 15` να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σε χτύπημα κόρνερ, με αμυντικό ωστόσο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, ενώ στο 28` το σουτ του Πολίτη από πλευράς γηπεδούχων κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων.

Στην επανάληψη, ο Αναστασίου έστειλε το πρώτο "μήνυμα "στο 46` με την κεφαλιά του να φεύγει για λίγο άουτ, με τον Κόφφα στο 66` να πιάνει επίσης ωραία κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να καταλήγει εκατοστά έξω από δεξί δοκάρι του Φαλαγγίτη. Ο γκολκίπερ του Φωκικού επιστράτευσε το πόδι του σε σουτ του Μπλέντι από κοντά στο 73`, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου τρία λεπτά μετά (76`), με τον Μπλέντι να πλασάρει εύστοχα στο πρώτο δοκάρι -με διπλή προσπάθεια- έπειτα από συρτό γύρισμα του Σιόβα από τα δεξιά.

Η ομάδα του Φωκικού μάλιστα δέχθηκε αμέσως μετά και τρίτο πλήγμα όταν στο 78` η ωραία συνεργασία των παικτών του Διαγόρα είχε τελικό αποδέκτη τον Παπαγεωργίου ο οποίος από την καρδιά της περιοχής "έγραψε" πέφτοντας με ωραίο αριστερό σουτ το 0-3.

Η παρουσία των "μελανόλευκων" στο Νομό Φωκίδας δεν περιορίστηκε στα τρία γκολ με τον Σιόβα να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Καραμπούζη από τα δεξιά. Όντας ολομόναχος στην μικρή περιοχή, σημείωσε εύκολα με πλασέ το τελικό 0-4.

Να σημειώσουμε πως όλες οι ευκαιρίες και τα γκολ που σημειώθηκαν για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος προήλθαν με ανάπτυξη από τα δεξιά! Τυχαίο;

Φωκικός (Αναγνωστόπουλος): Φαλαγγίτης, Δάρας (59` Μπουγιώτας), Ζιώγας (80` Μπίνιας), Κουμουτσέας, Κουρελής, Κωστακιώτης, Τοπούζι (59` Ακασού), Βήτος, Αρτάνης, Πολίτης, Ζαφειρόπουλος (40` Αλολάρης)

Διαγόρας: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Λάιος, Σπαθής, Ναουμίδης, Ζενούνης (73` Θ. Κυρίτσης), Κόφφας (73` Σιόβας), Αναστασίου (73` Αλεξίου), Γ. Κυρίτσης, Μπλέντι (80` Σκύφτας), Κουβελάς (62` Παπαγεωργίου).