ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 28 - 29 Μαΐου 2021 στο χώρο του ΚΑΠΗ Βελεστίνου
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σχετικά με τη δράση, η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: "Κατά την διάρκεια της πανδημίας (covid-19) ίσως ξεχάσαμε κάποιους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους για τη διατήρηση της υγείας μας. Η πρόληψή έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγεία, την ευεξία και τη μακροζωία. Ο  περιοδικός προληπτικός έλεγχος αποτελεί μέσο προσέγγισης νοσημάτων ώστε να διαγνωσθούν έγκαιρα και να αντιμετωπισθούν πριν την δημιουργία μη αναστρέψιμων επιπλοκών". 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, λοιπόν, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο  28 - 29 Μαΐου 2021.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένασοβαρό θέμα υγείας. 

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου

  • Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, ώρες: 18:00 μμ – 20:30 μμ
  • Σάββατο 29 Μαΐου 2021 και ώρες 08:30 πμ – 12:00 μ

υπό την ιατρική επίβλεψη του ορθοπεδικού κ. Γκότση Ιωάννη 

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο: 2425023794.

Ώρες επικοινωνίας: 8:00 π.μ. έως 13:00μμ Υπεύθυνος/η επικοινωνίας: Ασπρούδη  Ειρήνη / Βλάχου Αθηνά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid 

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

www.facebook.com/osteocaregr

www.youtube.com/osteoporosisgr

www.twitter.com/osteocaregr

www.instagram.com/petalouda_team 

Είναι μια στοιχειώδη υποχρέωση του κάθε ατόμου απέναντι στον εαυτό το και στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του.

Σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή και να σας δώσουμε οδηγίες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.  

Πληροφορίες στο τηλέφωνο του "Βοήθεια στο σπίτι" 2425023794.