ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

«Παρών» και σαν στρατιώτης για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο

Κάλεσμα συστράτευσης ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών απευθύνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος, ασκώντας δριμεία κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής
«Παρών» και σαν στρατιώτης για την αλλαγή σελίδας στον Δήμο

Θα δηλώσω παρών σε οποιαδήποτε ευρεία προσπάθεια ανασυγκρότησης του δήμου σχηματιστεί για το 2023 και σαν στρατιώτης

Τα επτά χρόνια διακυβέρνησης της σημερινής δημοτικής αρχής δεν μας αφήνουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές και θαρρώ πώς πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις κατά μέρος προσωπικές μας φιλοδοξίες.

Ο τόπος μας δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Επτά χρόνια τέλματος, επτά χρόνια αλαζονείας, επτά χρόνια αδιαφορίας για την καθημερινότητα, επτά χρόνια ανυπαρξίας της δημοτικής αρχής νομίζω πως είναι υπεραρκετά ώστε να μας κάνουν όλους μας να πούμε , ως εδώ! Φτάνει!

Πρέπει να βάλουμε τέλος στη μιζέρια. Πρέπει να πούμε τέλος στην ανυπαρξία στοιχειώδους έργου υποδομής, να πούμε τέλος στους κρυμμένους αντιδήμαρχους που το μόνο μέλημά τους είναι η αντιμισθία, να πούμε φτάνει πια στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα του δήμου μας αλλά και τα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι εποχής "Μαυρογιαλούρου" να κυριαρχεί στην καθημερινή συναναστροφή της δημοτικής αρχής με τους πολίτες.

Μιας δημοτικής αρχής που τα τελευταία δύο χρόνια, κρυμμένη πίσω από την πανδημία, αδιαφορεί ακόμη και για τα αυτονόητα. Σπασμένοι κάδοι παντού, δρόμοι σουρωτήρια που εγκυμονούν κινδύνους για τον κάθε οδηγό, αθλητικοί χώροι εγκαταλελλημένοι και τα πάρκα και οι πλατείες, ακόμη κι αυτές που πριν λίγα χρόνια εγκανιάσθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές , ασυντήρητες. Συντριβάνια, όλα στο σύνολό τους, ανενεργά και χαλασμένα, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί χώροι παραμελημένοι. Τα ελάχιστα έργα που σε ρυθμο χελώνας κι αυτά προχωρούν είναι ότι μοιράζεται ορίζοντια από την πολιτεία για όλους τους δήμους τις επικράτειας.

Όλα αυτά συντελούν στο να προβληματιστούμε όλοι μας για το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα. Έχουμε τα περιθώριο να χάσουμε άλλα πέντε χρόνια και να φτάσουμε στο 2028 έχοντας αυτή τη δημοτική αρχή; Όποιοι σκέπτονται υπεύθυνα ακόμη και όσοι είχαν δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στις εκλογές του 2019 , τώρα νομίζω πως γνωρίζουν την απάντηση. Γι αυτό λοιπόν πιστεύω πως ήρθε η ώρα για όλους μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Προέχει το εμείς και όχι το εγώ. Προέχει ο τόπος μας και όχι οι στρατηγικές.

Δηλώνω παρών σε οποιαδήποτε οργανωμένη, μαζική και συντεταγμένη προσπάθεια γίνει για την αλλαγή πορείας στο δήμο μας από οποιοδήποτε μετερίζι.

Πάσχος Στ. Χαράλαμπος - Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου.