ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας

Με την Ζωγραφήγηση η Χάρτα του Ρήγα γίνεται αφορμή για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων, αποκρυπτογράφησης, ζωγραφικής και ιστορίας - Ζωντανά μέσω YouTube την Πέμπτη 13 Μαΐου, 10:30-12:00 από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας
Φωτογραφία: Νίκος Κατσαρός

Το πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα ανακαλύψετε τα μυστικά ενός χάρτη που φτιάχτηκε για να ξεκινήσει η επανάσταση του 1821, απευθύνεται σε μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Ο Ρήγας Βελεστινλής, αυτός που έγραψε τον "Θούριο" ύμνο και προετοίμασε τους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821, κατάφερε έξυπνα να «κρύψει» το όνειρό του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη μέσα σε έναν χάρτη.

Με αφορμή ένα αντίτυπο της Χάρτας της Ελλάδας που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, οι μαθητές θα λύσουν γρίφους και θα αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που ήθελε να μεταφέρει ο Ρήγας στους υπόδουλους Έλληνες.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε μέσα στον χάρτη, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων, και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε τα δικά σας γεμάτα νόημα σύμβολα.