ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρηματοδοτείται η ανακατασκευή της στέγης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Aνταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα, η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποξήλωσης και εκ νέου κατασκευής της στέγης του ναού ποσού ύψους 32.000,00 €
Χρηματοδοτείται η ανακατασκευή της στέγης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκε με τον ιερέα του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου π. Αθανάσιο Συρταδιώτη αναφορικά με έργα αποκατάστασης του Ιερού Ναού.

Η  Αντιπεριφερειάρχης ανταποκρινόμενη στο αίτημα δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποξήλωσης και εκ νέου κατασκευής της στέγης του ναού ποσού ύψους 32.000,00€ και ως προς τούτο αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας η σχετική μελέτη προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: "Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε εμπράκτως αποδείξει ότι θεωρούμε τη θρησκευτική κληρονομιά του τόπου μας αναπόσπαστο στοιχείο  της ταυτότητάς μας και του πολιτισμού. Με έργα ουσίας βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας και προβαίνουμε σε εργασίες αποκατάστασης κάποιον ναών στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης, χωρίς να έχουμε ουδεμία υποχρέωση, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες και τον πολιτισμό στην περιοχή μας".

πηγή: ertnews.gr