ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Νασίκα - Κολυνδρίνη με αποτίμηση των έργων

Συνάντηση Νασίκα - Κολυνδρίνη με αποτίμηση των έργων

Στο πλαίσιο των τακτικών της επισκέψεων σε Δήμους και περιοχές του Νομού Μαγνησίας και των επαφών της με Δημάρχους και τοπικούς φορείς, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφθηκε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νασίκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έγινε μια συνολική αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν και αυτών που συνεχίζονται, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν το έργο βελτίωσης του δρόμου από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση "Κουλούρι", μήκους 2,2 χλμ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, το έργο συντήρησης-ανάπλασης κεντρικού πεζόδρομου Βελεστίνου προϋπολογισμού 950.000,00€, η συντήρηση-αντικατάσταση-τοποθέτηση νέων συστημάτων αναχαίτισης οδού σε τμήματα εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο καθαρισμός ερεισμάτων-φρεατίων οδικών δικτύων αρμοδιότητας ΠΕΜΣ, η κοπή χόρτων, η συντήρηση οδικού δικτύου και κατακόρυφης σήμανσης ΠΕΜΣ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ο καθαρισμός υδατορεμάτων, η εκπόνηση μελέτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στη διαπλάτυνση της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, τα συνεχιζόμενα έργα στη Λίμνη Κάρλα, όπως η εκπόνηση υποστηρικτικών μελετών, προϋπολογισμού 318.222,00€. κ.ά.

Στη συζήτηση έγινε αποτίμηση των έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου όπως, οι ασφαλτικές εργασίες στο τμήμα του οδικού δικτύου Βόλου-Βελεστίνου, οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση ζημιών από χιονοπτώσεις και θεομηνία, καθώς και για την άμεση αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Κερασιάς-Καναλίων, η προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου Φερών, η αποκατάσταση γηπέδου Στεφανοβικείου, κ.ά.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη σε σχετικές της δηλώσεις ανέφερε "και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τη συνεργασία του Δημάρχου και των Τοπικών Συμβουλίων γίνονται έργα ουσίας, έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, έργα που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.

Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε από κοντά την πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε νέα έργα στην ευρύτερη περιοχή, με τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού".

πηγή: ertnews.gr