ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΕΔΥ: Η απεργιακή συγκέντρωση του ΝΤ Μαγνησίας

Μαζική, τηρουμένων των συνθηκών και των περιορισμών, ήταν η πρωινή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Νικολάου
ΑΔΕΔΥ: Η απεργιακή συγκέντρωση του ΝΤ Μαγνησίας

Aκολούθησε κατάθεση στεφάνων στα γραφεία του κεντρικού Ταχυδρομείου του Βόλου, εκεί όπου έπεσε μαχόμενος στις 2 Ιουνίου 1936, ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής. Ήταν η δεύτερη κατά σειρά απεργιακή συγκέντρωση μετά την πρώτη που έγινε στις 3 Μαϊου από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ μια τρίτη θα γίνει στις 6.30 στην πλατεία Ελευθερίας από τα Εργατικά Συνδικάτα και Σωματεία και μια τέταρτη από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) στις 7 το απόγευμα, στο Ταχυδρομείο του Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντίδης, σε δήλωσή του τόνισε ότι: "Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί μπροστά μας, από διαρροές, έχουμε ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά και για ό,τι έχει σχέση με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπονται διατάξεις και η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί από εδώ και πέρα, θα πρέπει ολόκληρο το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι, να σηκώσουν ένα τείχος, έτσι ώστε να διασφαλίσουν όλα αυτά που έχουν με αγώνες κατακτηθεί".

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για "χαμένο παιχνίδι" εάν δεν γίνει αντιληπτό ότι η ενότητα είναι ζητούμενο, ώστε να εκπροσωπούνται όλοι, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις τόνισε ότι: "Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι γενικότερα ο κόσμος της εργασίας, της κοινωνίας, έχει αλλάξει. Έχουμε μισθωτούς, εργαζόμενους, εργαζόμενους με τηλεργασία, ημιαπασχολούμενους, ανέργους, μετανάστες, έναν κόσμο με διαφορετικά «συμφέροντα» και εάν δεν αντιληφθούν όλοι, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, ότι όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον εκπροσωπήσουν και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται, νομίζω ότι το παιχνίδι θα το χάσουμε" 

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν με δικό τους πανό τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Α. Μεϊκόπουλος και Κ. Παπανάτσιου, καθώς και ο  συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος  επισήμανε ότι: "Από το Μάη του Σικάγου το 1886 έχει καθιερωθεί το 8ωρο και σήμερα προσπαθούν να περάσουν έναν νόμο που καταστρατηγεί τα εργασιακά. Εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν απόλυτα αντεργατικό νόμο, γιατί διαλύει τις συμβάσεις εργασίας, το ΣΕΠΕ, έχει πολύ αυστηρά μέτρα και με πολύ υψηλά ποσοστά ασφαλείας ώστε πρακτικά να μη μπορεί να γίνει καμία απεργία και διεκδίκηση. Αυτό είναι το πλάνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει ως μείζον πολιτικό θέμα".

πηγή: ertnews.gr