ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο μπαρμπα-Φώτης

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου για την απώλεια του Φώτιου Γελαγώτα
Ο μπαρμπα-Φώτης

Ο μπαρμπα-Φώτης

Δεύτερος γιος του Μικρασιάτη πρόσφυγα Νίκου Γελαγώτα, από το Σερέκιοϊ της Σμύρνης. Από τους τελευταίους της 2ης γενιάς προσφύγων Μικρασιατών στο Βελεστίνο.

Άνθρωπος κοινωνικός, αγωνιστής και προκομένος. Όπως και ο πατέρας του, πάλεψε σκληρά να ριζώσει στα χώματα του Βελεστίνου. Και τα κατάφερε. Ασχολήθηκε με τους μπαξέδες και την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και κατάφερε να βγει από τη φτώχια και την ανέχεια της προσφυγιάς και να αναδειχθεί σε ικανό και άξιο οικογενειάρχη και χρήσιμο μέλος της κοινωνίας μας. Πάντα δυναμικός, χωρίς ποτέ να κάνει πίσω, σε όποια αναποδιά και αν συναντούσε.

Ιδρυτικό και δυναμικό μέλος του Συλλόγου μας, αυτός και τα παιδιά του, δούλεψε για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Εστίας Μικρασιατών Βελεστίνου. 

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της κόρης του Λένας: "Περήφανοι εμείς για τους προγόνους μας, που φεύγοντας από τις Αλύτρωτες πατρίδες τους με ένα καράβι, έκαναν τον πόνο τους αγάπη, έκλεισαν τις αναμνήσεις σε σεντούκι και συνέχισαν τον πολιτισμό τους στο όμορφο Βελεστίνο". 

Ας είναι ξεκούραστο το τελευταίο σου ταξίδι.

Μπαρμπα-Φώτη