ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόλυτη ανάγκη να θωρακιστούν όλες και όλοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα εμβόλια που διαθέτουμε αυτήν την περίοδο

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας
Απόλυτη ανάγκη να θωρακιστούν όλες και όλοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα εμβόλια που διαθέτουμε αυτήν την περίοδο

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί συνεχώς και με προσοχή τη δημόσια συζήτηση και τους προβληματισμούς, που προκύπτουν για τη συσχέτιση θρομβώσεων και εμβολιασμών εναντίον του κορονοϊού, σύμφωνα με τα περιστατικά, που καταγράφηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και ελέγχονται από τις αρμόδιες επιστημονικές ομάδες.

Προκειμένου να τοποθετήσουμε τα δεδομένα στις ορθές διαστάσεις τους υπενθυμίζουμε, ότι κάθε φάρμακο και κάθε εμβόλιο είναι δυνατό να παρουσιάσει παρενέργειες.

Από τα περιστατικά θρομβώσεων, που συνδέονται με τα εμβόλια εναντίον του κορονοϊού, διαπιστώνεται, ότι πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις με επίπτωση σημαντικά μικρότερη (απειροελάχιστη) από τις θρομβώσεις που προκαλούν τα αντισυλληπτικά, το κάπνισμα αλλά και η ίδια η λοίμωξη από κορονοϊό.

Ως εκ τούτου θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος επιφυλακτικότητας και διστακτικότητας στους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται. Θεωρούμε επίσης μέγιστο λάθος τη διακοπή των εμβολιασμών από τα συγκεκριμένα εμβόλια και τη διακοπή της μοναδικής και σωτήριας διαδικασίας, που θα θωρακίσει και θα απελευθερώσει την κοινωνία μας από τον ύπουλο εχθρό που μας απειλεί τον τελευταίο χρόνο.

Είναι απόλυτη ανάγκη να θωρακιστούν όλες και όλοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα εμβόλια που διαθέτουμε αυτήν την περίοδο.

Ο άμεσος εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιηθεί κυρίως στους υγειονομικούς (ιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε ιδρύματα). Είναι επιστημονικά ανεπίτρεπτο να υπάρχουν οι όποιοι αρνητές εμβολιασμών σε αυτές τις κρίσιμες επαγγελματικές ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος οι ίδιοι να μολυνθούν και στην συνέχεια να μολύνουν τους νοσηλευόμενους που περιθάλπουν.

Θέλουμε τέλος να υπογραμμίσουμε με έμφαση τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επισημάνουμε, ότι δυστυχώς η επιδημία, που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας εδώ και ένα χρόνο, παρουσιάζει μεγάλη έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες. Υπάρχει η πιθανότητα το "κύμα" που βιώνουμε να αποδειχθεί το σφοδρότερο σε ένταση, αφού είναι εμφανές ότι τα περιστατικά λοιμώξεων, νοσηλευομένων σε νοσοκομεία, διασωληνωμένων και θανάτων από κορονοϊό ξεπερνούν ή τείνουν να ξεπεράσουν πλέον σε αριθμό αυτά του προηγούμενου "κύματος".