Διαδικτυακή εκδήλωση: "Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον"
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα "Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00-13.30
Θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της ΕΕ "από το αγρόκτημα στο πιάτο" που επιδιώκει:
- μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50% της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030
- μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030
- μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030
- αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση στο youtube και στο facebook επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους.