ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα ανοίξει εμβολιαστική γραμμή και με Pfizer στο Κέντρο Υγείας - Πιο καλή εικόνα αλλά παραμένουν ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρου

Παράλληλη εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Pfizer εκτός από αυτό της AstraZeneca αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, στη μάχη που δίνουν οι φορείς της δημόσιας υγείας για την προστασία από το νέο κορωνοϊό - Πιο πλήρης ο στόλος οδηγών ασθενοφόρου αλλά παραμένουν ακάλυπτες βάρδιες
Θα ανοίξει εμβολιαστική γραμμή και με Pfizer στο Κέντρο Υγείας - Πιο καλή εικόνα αλλά παραμένουν ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αναμένεται να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο με το εμβόλιο της Pfizer. Οι υγειονομικοί έχουν ήδη εκπαιδευτεί αλλά θα γίνει μία “επαναληπτική” επιμόρφωση. Θυμίζουμε, μέχρι τώρα η πρωτοβάθμια δομή υγείας του Βελεστίνου λειτουργούσε για τις ηλικίες, 60-64, ευπαθείς ομάδες και πολίτες άνω των 75 με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 εμβολιασμοί, οι οποίοι συνεχίζονται καθημερινά με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις προς τους πολίτες.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε πως οι πολίτες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό στο https://emvolio.gov.gr και να καλούν στο τηλέφωνο 2425350015 του Κέντρου Υγείας για περισσότερες πληροφορίες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως επί 24ωρου βάσης φύλακες security βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας για την φύλαξη του χώρου και των εμβολίων.

Παράλληλα, η δομή έχει ενισχυθεί με άτομο στην καθαριότητα και οδηγό ασθενοφόρου τη στιγμή που έχει γίνει αίτημα και για μία επισκέπτρια υγείας.

Αναφορικά με τις βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων που αποτελούν επί χρόνια μόνιμο αίτημα των κατοίκων, αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, με δύο μόνιμους οδηγούς, δύο επικουρικούς και δύο με απόσπαση από το ΕΚΑΒ, ωστόσο παραμένουν ακάλυπτες βάρδιες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των πολιτών, τις οποίες καλύπτει το ΕΚΑΒ από τον Βόλο. Όπως επισημαίνεται, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των αδειών ειδικού σκοπού.