ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέες διακρίσεις για τους δρομείς του ΣΔ Βόλου

Άλλοι τέσσερις αγώνες προστέθηκαν αυτή την Κυριακή στο μεγάλο κατάλογο των συμμετοχών των δρομέων του ΣΔ Βόλου, σε διοργανώσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα
Νέες διακρίσεις για τους δρομείς του ΣΔ Βόλου

Στην Πιερία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου Κορινού απόστασης 9.640 μέτρων, και ο Τόλης Κουτσουμπές σημείωσε τη διάκριση καθώς κατέλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 36`35. Ακολούθησε ο Στέργιος Κουσκουρίδας, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις έκανε η τριπλή γυναικεία συμμετοχή του ΣΔΒ με τις Πέγκυ Μάρθα, Αλεξία Τζήμου, Ευμορφία Ντόβα.Στην Καλαμάτα ο 14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης αποτέλεσε γιορτή του αθλητισμού με 900 συμμετοχές στις διάφορες αποστάσεις. 336 τερμάτισαν τα 10 χιλιόμετρα, με το Νίκο Σκούταρη να παίρνει την 4η θέση (37`48), και το Βασίλη Κολλάρο την 277η (1.15.46).

Γιορτή του Ορεινού τρεξίματος αποτέλεσε και το Taygetos Challenge που έγινε το Σαββατοκύριακο με πάνω από 700 συμμετοχές στο σύνολο. Στον Marathon 36.720μ τερμάτισαν 191 trail runners, και 9ος ήταν με 4.12.19 ο Χρήστος Αγνουσιώτης, ενώ 69ος ακολούθησε με 5.55.47 ο Απόστολος Μπαρμπούλης.

Επιτυχημένη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την 7η θέση στη γενική κατάταξη και την 3η στην ηλικιακή κατηγορία, πραγματοποίησε ο Γιάννης Κλόκας στο διεθνή αγώνα διάθλου POWERMAN Greece 2019 που ολοκληρώθηκε στο Λουτράκι. Το Powerman Short περιλάμβανε 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, 30 χλμ. ποδηλασία, και ξανά 5 χλμ. τρέξιμο. Διοργανωτές του μεγάλου αυτού event ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, υπό την αιγίδα της I.P.A. (International Powerman Association).

Εκδρομή αυτή την Κυριακή στη Σπερχειάδα

Η τρίτη κατά σειρά εκδρομή του έτους με λεωφορείο θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου από τον ΣΔ Βόλου στον 4ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού. Η αναχώρηση με το λεωφορείο ορίστηκε για τις 8.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

Την ίδια μέρα, τον δυσκολότερο αγώνα της αθλητικής του πορείας θα τρέξει ο Θωμάς Μαλιαχόβας αγωνιζόμενος στο Ultra Trail Lower Olympus απόστασης 70 χιλιομέτρων και συνολικής υψομετρικής ανάβασης 3.850 μέτρων.

Αυτοί είναι οι αγώνες για τους οποίους συνεχίζονται οι εγγραφές από τον ΣΔΒ. Γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160:

3ος Plastira s Lake Trail Race 7 Απριλίου. 20 και 10χλμ, ποσό 10 και 8 ευρώ αντίστοιχα. Αν δεν συμπληρωθούν 5 συμμετοχές για μια απόσταση, η διοργάνωση δεν θεωρεί την εγγραφή ομαδική, και το ποσό ανεβαίνει συν 2 ευρώ ανά αθλητή. (λήξη εγγρφών 30/3).


4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 14 Απριλίου 10 και 5 χιλιόμετρα, δωρεάν συμμετοχή (λήξη εγγραφών 7/4).
Lamia Night & Run 2019 4 Μαΐου 10χλμ, και 2.800μ ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης σκυτάλη 2 Χ 5.000 με 5 ευρώ ανά άτομο (λήξη εγγραφών 29/4).


10ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 5 Μαΐου 10 και 3 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 5 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα (λήξη εγγραφών 23/4).


Άσπρη Πολιτεία, στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου 5 Μαΐου 10 και 5 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 5 ευρώ για κάθε αγώνα (λήξη εγγραφών 29/4).

Το Σάββατο 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια μεγάλη διοργάνωση, το ποδηλατικό Brevet Πηλίου, 200 χιλιομέτρων. Ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου θα είναι υποστηρικτής της διοργάνωσης, και τα μέλη του μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας απευθείας στο event που έχει δημιουργηθεί από τη διοργάνωση στο διαδίκτυο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το μεγάλο γεγονός της πόλης μας, ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου με αγώνες 21,1 και 5 χιλιομέτρων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο Παιδικός Αγώνας των 500 μέτρων. Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου και μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό. Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Συνδιοργανωτές ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα, την άδεια και την έγκριση της αρμόδιας για τους λαϊκούς αγώνες, Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπερασποστάσεων. Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr, ενώ προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.