ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρσένος - Ανδρωνάς για το ντέρμπι του Στεφανοβικείου!

Μπορεί σχεδόν κανείς να μην πίστευε ότι θα συμβεί αλλά στην Γ` Εθνική έχουμε σέντρα ξανά και μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή (11/4 - 16:30) τα βλέμματα στρέφονται στο Στεφανοβίκειο όπου ο Διαγόρας υποδέχεται την Δήμητρα Ευξεινούπολης σε ένα παιχνίδι με έντονο σαφώς το ποδοσφαιρικό άρωμα της Μαγνησίας
Αρσένος - Ανδρωνάς για το ντέρμπι του Στεφανοβικείου!
Φωτογραφίες: Αθλητικό Βαγόνι / Volos Sports Photography

Το Αθλητικό Βαγόνι επικοινώνησε με τους δύο φιλόδοξους προπονητές των αντιπάλων που θα τεθούν αντιμέτωποι για την 5η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ` Εθνικής.

Αμφότεροι, σημείωσαν πως ο χρόνος προετοιμασίας δεν ήταν ο ενδεδειγμένος έπειτα από την πολύμηνη αποχή ελέω πανδημίας, ευχόμενοι να μην προκύψουν προβλήματα τραυματισμών στους αθλητές μέχρι το σύντομο τέλος της σεζόν, η αυλαία της οποίας θυμίζουμε θα πέσει με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου!

Φυσικά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά ελπίζει να είναι ο νικητής της αναμέτρησης, που στο ποδόσφαιρο μεταφράζεται συνήθως με βαθμούς αλλά και μερικές φορές με τον βαθμό της ισοπαλίας ή στο ηθικό κομμάτι με τις εντυπώσεις!

Ο Στέλιος Αρσένιος / Φωτογραφία - Αθλητικό Βαγόνι

Ο Στέλιος Αρσένος, στη δεύτερη χρονιά του στον "δευτεροετή" και πρωτοπόρο φέτος Διαγόρα (10 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες), τονίζει πως η ομάδα του οφείλει πιάσει το νήμα της πολύ καλής της πορείας της από το σημείο που διακόπηκε το πρωτάθλημα τον περασμένο Νοέμβριο. 

Δίχως να παραβλέψει τις ιδιαιτερότητες ενός ντέρμπι αλλά και τις επίφοβες συνθήκες της απουσίας από τα γήπεδα, σημειώνει πως αν οι παίκτες του βγάλουν το πραγματικό τους πρόσωπο στο χορτάρι, τότε δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν.

Αρσένος: Αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν

"Όλα βαίνουν καλώς. Είμαστε ξανά στις επάλξεις ύστερα από αρκετό καιρό κι ευελπιστώ να πάνε όλα καλά. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία γιατί μας δόθηκε λίγος χρόνος για να προετοιμαστούμε κι ευελπιστώ να τελειώσουμε άπαντες ομαλά τη σεζόν και να αποφύγουμε τους τραυματισμούς.

Όσον αφορά το στόχο του συλλόγου, σίγουρα καλούμαστε να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, όπως είχαμε πράξει στο ξεκίνημα και πριν τη διακοπή. Το παιχνίδι με την Ευξεινούπολη είναι ένα ντέρμπι, θα κριθεί στη δύναμη, στις μονομαχίες.

Το έχω πει πολλές φορές στους παίκτες μου. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν".

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς / Φωτογραφία - Volos Sports Photography

Στην άλλη πλευρά, η "πρωτάρα" στην κατηγορία Δήμητρα, με δύο βαθμούς στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, παλεύει για την παραμονή της έχοντας έμπειρους παίκτες αλλά και διάθεση.

Ο άνθρωπος που την οδήγησε από τα... αλώνια της Β` τοπικής κατηγορίας στα... σαλόνια της Γ` Εθνικής, Μιχάλης Ανδρωνάς, απεύχεται με τη σειρά το να υπάρξουν προβλήματα στους ποδοσφαιριστές από την "μακροσκελή" απουσία τους, όντας ταυτόχρονα συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα αλλά και το στόχο της σωτηρίας.

Ανδρωνάς: Να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουν

"Καλούμαστε μετά από πέντε μήνες να παίξουμε επίσημο αγώνα και ασφαλώς οι τρεις εβδομάδες προετοιμασίας δεν επαρκούν.  Θεωρώ πως καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη.

Σχετικά με τον αντίπαλό μας, βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση. Μιλάμε για ένα τοπικό ντέρμπι που συνήθως αυτά τα παιχνίδι κρίνονται στο πάθος, τη θέληση, τη δύναμη αλλά και την τύχη. Πιστεύω να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα χαμογελάσουν. Μακάρι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς τραυματισμούς. 

Από την πλευρά μας βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε στόχο σίγουρα την παραμονή αλλά επειδή αυτό το πρωτάθλημα-εξπρές ολοκληρώνεται σύντομα, κάθε βαθμολογική απώλεια μετράει. Δεν υπάρχει δεύτερος γύρος".

Να σημειωθεί πως στον αγωνιστικό τομέα, οι Στεφανοβικιώτες δεν έχουν πλέον στο ρόστερ τους Γαλανόπουλο ο οποίος πήγε στον Πιερικό και τον Κουρούμαλο ενώ απέκτησαν τον νεαρό αριστερό μπακ από την Κ-19 του Απόλλωνα Λάρισας, Γιώργο Σκύφτα.

Όσον αφορά τους Πράσινους της Ευξεινούπολης, πρόσθεσαν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τους Τανό, Νικογιάννη και Καραγιώργο.

Δεν αποκλείεται, μέχρι την Κυριακή και οι δύο ομάδες να έχουν και άλλες λύσεις καθώς συνεχίζουν να κινούνται στο μεταγραφικό κομμάτι, ύστερα και από τη διαφαινόμενη διακοπή στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Το σίγουρο είναι ότι άπαντες πριν την αναμέτρηση θα υποβληθούν σε rapid test για τον νέο κορωνοϊό, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο!

Tέλος, να αναφέρουμε πως διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Τασιόπουλος της ΕΠΣ Θεσσαλίας με βοηθούς τους Δημήτρη Σακκά και Σταμάτη Σφυρή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα στον 4ο όμιλο και η βαθμολογία:

Κυριακή 11 Απριλίου - 16:30

Φωκικός - Θησέας Αγριάς

Αλμυρός - Ηρακλής Ψαχνών

Αμβρυσσέας Διστόμου - ΑΟ Υπάτου

Διαγόρας Στεφανοβικείου - Δήμητρα Ευξεινούπολης

Η βαθμολογία

  1. Διαγόρας Στεφανοβικείου 10
  2. Φωκικός 7
  3. ΑΟ Υπάτου 6
  4. Ηρακλής Ψαχνών 6**
  5. Αμβρυσσέας Διστόμου 6**
  6. Νέα Αρτάκη 5
  7. Θησέας Αγριάς 3
  8. Δήμητρα Ευξεινούπολης 2**
  9. Αταλάντη 0***
  10. Αλμυρός 0***
  11. Οπούντιος Μαρτίνου 3*

*Εχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

**Μετρούν αγώνα λιγότερο.

***Έχουν δώσει μόνο δύο παιχνίδια.