ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πώς θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της Γ` Εθνικής

Σέντρα στις 11 Απριλίου από το σημείο που σταμάτησε και ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με το τέλος του πρώτου γύρου αποφάσισε για το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές - Τι θα γίνει με τα μπαράζ ανόδου αλλά και σε περίπτωση αδυναμίας ομάδας να αγωνιστεί
Πώς θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της Γ` Εθνικής
Φωτογραφία: Αθλητικό Βαγόνι

Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα (5/4) την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Αυτό σημαίνει πως ο Διαγόρας ξεκινά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα υποδεχθεί για την πέμπτη αγωνιστική του 4ου ομίλου την Δήμητρα Ευξεινούπολης στο Στεφανοβίκειο. Ο πρώτος γύρος στον 4ο όμιλο ολοκληρώνεται την 11η αγωνιστική.

Να θυμίσουμε τέλος πως, μέχρι στιγμής, ο Οπούντιος Μαρτίνου δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων, στη 1 Νοεμβρίου