ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εφαρμογή που "ζωντανεύει" την Χάρτα!

Το παιδικό βιβλίο "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας" συνοδεύεται από μία εντυπωσιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR Application) για συσκευές Android
Η εφαρμογή που "ζωντανεύει" την Χάρτα!

Το παιδικό βιβλίο "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας" συνοδεύεται από μία εντυπωσιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR Application) για συσκευές Android.

Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα την εφαρμογή ΕΔΩ και να δείτε 14 μυστικά σύμβολα της Χάρτας του Ρήγα να ζωντανεύουν μπροστά σας!

*Δημιουργός Εφαρμογής: Κώστας Διαμαντής, 3D Graphics and Game Developer, Software & Media Administrator, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. 

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, τοποθετήστε την κάμερα της συσκευής σας αντικρυστά με κάθε σύμβολο της Χάρτας για να το δείτε σε τρισδιάστατη μορφή με κίνηση.

Η εφαρμογή λειτουργεί επάνω στη σμίκρυνση της Χάρτας που υπάρχει στην τελευταία σελίδα του παιδικού βιβλίου, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Λειτουργεί, επίσης, σε όλες τις Χάρτες του Ρήγα που υπάρχουν σε μουσεία και βιβλιοθήκες αλλά και στα ψηφιακά αρχεία της Χάρτας που υπάρχουν στο ίντερνετ.

Μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται η επαφή του παιδιού με ένα ιστορικό τεκμήριο με ενδιαφέροντα και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά παρακινούνται να αναζητήσουν επάνω στη Χάρτα τα σύμβολα που ζωντανεύουν, να τα αναγνωρίσουν και να μάθουν τη σημασία τους.

ΤΑ 14 ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ
 
1)    162 ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
2)    Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΡΓΩ»
3)    Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΖΟΝΑ
4)    ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
5)    Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
6)    ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ
7)    Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
8)    Η ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ
9)    Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑΣ
10) Η ΗΡΩ ΚΑΙ Ο ΛΕΑΝΔΡΟΣ
11) Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
12) H ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
13) H ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ
14) ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η εφαρμογή αυτή είναι συμβατή μόνο με συσκευές Android, ωστόσο προτείνουμε την έκδοση Android 8.0 και άνω για τη βέλτιστη εμπειρία. Οι ακόλουθες ρυθμίσεις μπορεί να διαφέρουν μεταξύ συσκευών ή να μην είναι διαθέσιμες.

Για να την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας, θα χρειαστεί να μεταβείτε αρχικά στο μενού "Ρυθμίσεις" (Settings) της συσκευής σας. Από εκεί, πλοηγηθείτε στο μενού "Ασφάλεια και απόρρητο" (Biometrics and security ή Security & privacy) και στην επιλογή "Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών" (Install unknown apps). Στο επόμενο μενού, επιλέξτε τον περιηγητή σας (π.χ. Chrome ή Samsung Internet) και έπειτα ενεργοποιήστε την επιλογή "Να επιτρέπεται από αυτή την πηγή" (Allow from this source). Στη συνέχεια, ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο από την Android συσκευή σας και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Μετά την εγκατάσταση, απενεργοποιήστε πάλι την επιλογή "Να επιτρέπεται από αυτή την πηγή".

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα πρέπει να τροποποιήσετε προκαθορισμένες ρυθμίσεις του συστήματος Android. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να εκθέσουν τη συσκευή σε κακόβουλο λογισμικό. Εάν δεν γνωρίζετε τι να κάνετε, προτείνουμε να περιμένετε τη δημοσίευση της εφαρμογής στο Google Play.