ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτήσεις - χορηγίες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου συνεχίζει το κοινωνικό του έργο κι ενημερώνει τον κόσμο για τη διαδικασία εγγραφής καθώς και τους συμπολίτες μας που θέλουν να συνδράμουν με υλικά αγαθά, ενόψει και του Πάσχα
Αιτήσεις - χορηγίες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του, εξυπηρετώντας οικογένειες που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη λόγω της πανδημίας ανεργία και φτώχεια. Σε αυτή την προσπάθεια, εξαιρετικά σημαντική κρίνεται η συμβολή εθελοντών δημοτών, καθώς και των  χορηγών, δωρητών και υποστηρικτών.

Σύμφωνα με την Συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη, χάρη στην έμπρακτη συνεισφορά αυτών των ανθρώπων, των εταιρειών, συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων, το Παντοπωλείο κατάφερε μέχρι σήμερα να ανεφοδιάζεται τακτικά και δύναται να προσφέρει σημαντική υλική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσα στο χρόνο της πανδημίας προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι δημότες μας να νοιώθουν ασφάλεια. Με συνεχείς ατομικές – τηλεφωνικές συνεδρίες για ψυχολογική ενίσχυση, για συμβουλευτική υποστήριξη διαχείρισης κρίσεων, καθώς τη συνεχή υποστήριξη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παροχής Συσσιτίου με προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενών μας!

Επίσης, ενημέρωση για την  ένταξη στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Μετά από εποικοδομητικές δράσεις συνεχίζουμε την τακτική διανομή προϊόντων στους εγγεγραμμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στόχος των Κοινωνικών Δομών είναι η υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας μέσα απ  όλα τα προγράμματα. 

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας, Ψυχολόγος-Κοινωνική Λειτουργός, του Βοήθεια στο σπίτι - Κοινωνικοί Λειτουργοί –Νοσηλευτές -Οικιακοί Βοηθοί, εργάζονται καθημερινά προσπαθώντας να φροντίσουν τις καθημερινές ανάγκες των δομών καθώς και την συνεχή ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Ανοιχτό είναι το σύστημα για εγγραφές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Προϋπόθεση για την εγγραφή είναι  το πολύ χαμηλό εισόδημα.

Οι αιτήσεις γίνονται  στο γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας  Ηρώων Πολυτεχνείου 4 , Βελεστίνο (έναντι πλατεία ρολογιού) εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

Μερικά από τα δικαιολογητικά (αναλόγως την περίπτωση):

Φωτοτυπία της ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Ε1 και εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2019 πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή νερού ή τηλεφώνου κλπ Για την εγγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα πρέπει να είστε Δημότης του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι διασφαλισμένη η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μόνο από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους.   Επισημαίνεται πως από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα λαμβάνουν παροχές κατά προτεραιότητα, άτομα που δεν έχουν ενταχθεί στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τα γραφεία των κοινωνικών δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Επίσης οι εργαζόμενοι του "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" μπορούν να σας βοηθήσουν στην συλλογή των δικαιολογητικών.

Πλησιάζοντας οι ημέρες του Πάσχα οι ανάγκες γίνονται όλο και περισσότερες  όσοι επιθυμούν μπορούν να σταθούν χορηγοί σε αυτή την προσπάθειά μας, προκειμένου καμία οικογένεια δημοτών μας να μην μείνει χωρίς τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης όμως και όποιος αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2425023794.

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Η κ. Χασιώτη αναφέρει: "Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα  να χαίρονται τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή μαζί με τους υπολοίπους και να μη περιθωριοποιούνται αυτοί και οι οικογένειες τους. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από τη κρίση της πανδημίας ,της ανεργίας ή από κάποιο νόσημα  χρειάζονται φορείς και δομές που να καλύπτουν  τις κοινωνικές τους ανάγκες

Το μήνυμα αλληλεγγύης για μας είναι αισιόδοξο, μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες θα κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα όλα τα προβλήματα  προάγοντας τη στενή συνεργασία αυτών που παρέχουν και αυτών που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες, με στόχο την χαρά της ζωής για όλους".