ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών

Σήμερα, 26 Μαρτίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 των ατόμων ηλικίας 70-74 ετών
Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών

Ακολουθούν έπειτα οι ηλικίες  65-69 ετών για τις οποίες η πλταφόρμα θα ανοίξει αρχές Απριλίου, οπότε και θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Σειρά μετά, στα μέσα Μαΐου, έχει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. 

Επίσης στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Να σημειωθεί ότι ο μήνας Ιούλιος θεωρείται ορόσημο για την ανοσία και γίνεται προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί σε μια μάχη που σπρώχνουν δύο αντίθετες δυνάμεις, τα εμβόλια που σπρώχνουν μπροστά και οι μεταλλάξεις , το τρίτο κύμα και η έξαρση των λοιμώξεων που σπρώχνουν προς τα πίσω. 

Μέχρι στιμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί (1.035.664 εμβολιασμοί 1ης δόσης  και  501.440 εμβολιασμοί 2ης δόσης). 

Πώς κλείνονται τα ραντεβού

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Πώς μπορεί να ελέγξει ο πολίτης αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

πηγή: naftermporiki.gr