ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακή παρουσία του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα με τίτλο "Η Μαγνησία στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους" (εκδ. Παπαζήσης) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα
Διαδικτυακή παρουσία του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα

Πρόκειται για μια επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που αναφέρεται στη συμβολή της Μαγνησίας στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, σε γεγονότα και πρόσωπα, που με τους αγώνες και τις θυσίες τους καθόρισαν τις εξελίξεις και σημάδεψαν ανεξίτηλα την πορεία της πατρίδας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Παρέχει τη δυνατότητα μιας συνολικής, συνοπτικής εικόνας για τα τεκταινόμενα, που συνθέτουν την τοπική ιστορία σε όλη την διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ιστορικός-ερευνητής Βίκτωρ Κοντονάτσιος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας

Μιχάλης Μιτζικός, Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Δημήτριος Νασίκας, Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου

Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Δήμαρχος Αλμυρού

Παναγιώτης Κουτσάφτης, Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου

Θεόδωρος Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου

Σταμάτης Περίσσης, Δήμαρχος Σκοπέλου Ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Γ. Σούρλα θα είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης και ο Συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι ASTRA TV GREECE στο Youtube