ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας Βελεστινλής" η ΕΡΤ

Ζωντανή μετάδοση από το Κέντρο Πολιτισμού του Βελεστίνου στο οποίο φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα πραγματοποίησε σήμερα η εκπομπή "Περίμετρος" της ΕΡΤ με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα, να αναφέρεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και στην πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας - "Ιστορική εκκρεμότητα του ελληνικού λαού απέναντι στον Ρήγα Βελεστινλή", σημείωσε ο κ. Νασίκας για το Κέντρο Τεκμηρίωσης που οραματίζεται ο Δήμος
Στο Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας Βελεστινλής" η ΕΡΤ

Την πορεία, το έργο και την προσφορά του εθνεγέρτη-εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, γενέτειρα του οποίου είναι το Βελεστίνο, τιμά φέτος με εκδηλώσεις ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

"Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνδέεται άρρηκτα με το μεγαλείο του επαναστατικού έτους 1821, καθώς `γέννησε` μία από τις ενδοξότερες προσωπικότητες του Ελληνικού Εθνους, τον Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο, πρωτεργάτη της Επανάστασης. Για το επετειακό έτος 2021 έχουμε προγραμματίσει σειρά σημαντικών δράσεων και εκδηλώσεων με συμμετοχή διαφόρων φορέων, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών. Λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, οι εκδηλώσεις θα προσαρμοστούν αναλόγως με βάση το επιτρεπτό των οδηγιών της πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση σεβόμενοι τα μέτρα, θα τιμήσουμε όπως αρμόζει τον Ρήγα μας και όλη την ιστορία της Επανάστασης του 1821, με αξιόλογες και ουσιαστικές διοργανώσεις", δήλωσε στην εκπομπή `Περίμετρος` της ΕΡΤ3 ο Δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας, ξεναγώντας τους θεατές στην έκθεση, στην οποία παρουσιάζεται ένα γνήσιο αντίγραφο της περίφημης Χάρτας του Ρήγα.