ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα για σωτηρία της ιστορικής Linke - Hofmann του Βελεστίνου

Ο Μουσειακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλίας πραγματοποιεί κάλεσμα για ενίσχυση του κοινωφελούς του έργου, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 14.000 ευρώ για ένα υπόστεργο που θα στεγάζει και θα διατηρεί ασφαλή την αυτοκινητάμαξα Linke-Hofmann, κατασκευής 197, μοναδική σε όλη την Ευρώπη, που φιλοξενείται στον Σταθμό του Βελεστίνου
Κάλεσμα για σωτηρία της ιστορικής Linke - Hofmann του Βελεστίνου
Στο Βελεστίνο φιλοξενείται μία αυτοκινητάμαξα Linke-Hofmann κατασκευής 1937, μοναδική σε όλη την Ευρώπη

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεά ΕΔΩ.

Η βοήθειά σας και το μεράκι μας, αναγεννούν ένα σιδηροδρομικό θρύλο. Με τη δική σας συνδρομή, το ιστορικό μας τραίνο θα αποκτήσει το δικό του "σπίτι" που θα το προστατεύει από τη φθορά και τις κλοπές που το ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν.

H Linke Hofmann, είναι η κορωνίδα του στόλου μας αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι του τακτικού μουσειακού σιδηροδρόμου που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Είναι η μοναδική σε ύπαρξη αυτοκινητάμαξα του είδους της παγκοσμίως και πλέον πρέπει να στεγαστεί. Καθώς το τραίνο δεν χωράει να στεγαστεί στο υπάρχον μηχανοστάσιο, είναι ζωτικής σημασίας η μόνιμη στέγασή του, ώστε να προστατευθεί από τα καιρικά στοιχεία και τη φθορά αλλά και από πιθανούς βανδαλισμούς και κλοπές, όπως εκείνες που το καθήλωσαν το 2013.