ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

ΕΟΔΥ: 69 θάνατοι - 681 διασωληνωμένοι - 1707 κρούσματα

Σε 1.707 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 69 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 7.531
ΕΟΔΥ: 69 θάνατοι - 681 διασωληνωμένοι - 1707 κρούσματα
Φωτ: REUTERS/Giorgos Moutafis

Παράλληλα, σε 681 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται πως υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκε την Τετάρτη (17/3) και ήταν 3.465.

Το φύλλο πορείας της επιστράτευσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των κριτηρίων είναι ηλικία κάτω των 60 ετών καθώς και η υποχρέωση οι ιατροί να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Κοντοζαμάνης: Οι συνθήκες είναι πολεμικές

Σχολιάζοντας το μέτρο της επίταξης ιατρικών υπηρεσιών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως "οι συνθήκες είναι πραγματικά πολεμικές και χρειαζόμαστε χέρια βοήθειας".

"Είναι θέμα ο κάθε ιατρός να αντιληφθεί το ρόλο του, το λειτούργημά του και τον όρκο που έχει δώσει στον Ιπποκράτη. Και όλοι τη δύσκολη αυτή στιγμή να βάλουμε πλάτη προκειμένου, προκειμένου να την ξεπεράσουμε", επεσήμανε. 

πηγή: kathimerini.gr

 

Πιο διαβασμένα