ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να δοθεί το πρώην Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων στο Σύλλογο Περιβολιωτών προτείνει ο Α. Παπατόλιας

Να δοθεί ως στέγη στον Σύλλογο Περιβολιωτών το κτίριο που στεγάζονταν παλαιότερα το δημοτικό ιατρείο και το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Παπατόλιας
Να δοθεί το πρώην Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων στο Σύλλογο Περιβολιωτών προτείνει ο Α. Παπατόλιας

Να σημειωθεί, πως πρόσφατα έγιναν εργασίες στο οικόπεδο, κυρίως περιμετρικά. Η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως έχει στόχο την αναβάθμιση και  αξιοποίηση του χώρου, ενώ είχε ακουστεί και η περίπτωση της βιβλιοθήκης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παπατόλια:

Στο κτήριο του παλαιού αγροτικού ιατρείου του Βελεστίνου βλέπουμε γίνονται εργασίες ανακατασκευής από την δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όλοι γνωρίζουμε τον χώρο που στεγάζεται σήμερα ο Σύλλογος Περιβολιωτών Μαγνησίας.

Σ` ένα εγκαταλελειμμένο υπό κατάρευση λυόμενο στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, άκρως επικίνδυνο που δεν τιμά στο ελάχιστο την πορεία και τις δράσεις του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου. Κι όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη του κ. Νασίκα.

Είναι πολλά τα χρόνια που ο σύλλογος επιδιώκει στέγη για να καλύψει τις πολιτιστικές ανάγκες της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας του Βελεστίνου και των περιχώρων. Να στεγάσει την ιστορία του και να το παραδώσει ως κληρονομιά στις επόμενες γενεές.

Τα ιστορικά σωματεία του Βελεστίνου Ρήγας Φεραίος και Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων έχουν τις δικές τους στέγες, κατόπιν ενεργειών των διοικητικών συμβουλίων αλλά και των απερχόμενων δημοτικών αρχών, το ίδιο συμβαίνει και στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο του δήμου μας που έχουν στεγάσει την δική τους ιστορία!

Θα ήταν μεγάλη ευκαιρία να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε το κτήριο να παραχωρηθεί στον Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας ώστε επιτέλους να λυθεί το χρόνιο ζήτημα που μας απασχολεί.!

Οι Περιβολιώτες θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δωθεί επιτέλους λύση στην στέγαση της ιστορίας μας.

Όλοι μαζί και με την βοήθεια της πολιτείας με τα ανάλογα προγράμματα και χρηματοδοτήσεις θα ολοκληρώσουμε το Σπίτι του Συλλόγου.

Ας το πάρουμε ως ευκαιρία!!!