ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έμεινε ζωντανός

Με λυτρωτή το συνήθη ύποπτο Πάσχο (87`), ο Ρήγας Φεραίος πέρασε με σκορ 1-0 από τη Σκιάθο κρατώντας την ελπίδα της ανόδου ζωντανή
Έμεινε ζωντανός
εικόνα αρχείου

Λίγα λεπτά από το να τελειώσει πρόωρα η χρονιά βρέθηκαν σήμερα (23/3) οι Κυανόλευκοι στο νησί των Σποράδων, ωστόσο ο Πάσχος στο 87ο λεπτό έδωσε και πάλι τη λύση χαρίζοντας ένα "τρίποντο" που τους κρατάει στο παιχνίδι της ανόδου, πέντε στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σκιάθος - Ρήγας Φεραίος 0-1 (87` Πάσχος)

Δημοτικό Γήπεδο Σκιάθου "Γεώργιος Σαρρής" - 21η αγωνιστική στην Α`ΕΠΣΘ

Απέναντι σε μία ομάδα που είχανε νικήσει πριν δύο εβδομάδες με 6-0 στο Δημοτικό Στάδιο, οι Βελεστινιώτες δυσκολεύτηκαν υπερβολικά να φτάσουν στο "διπλό", όμως στο τέλος λυτρώθηκαν και πλέον καλούνται να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για την πρώτη θέση, περιμένοντας αναγκαστικά κάποιο στραβοπάτημα από Διαγόρα και Δήμητρα.

Στο 15ο λεπτό ο Νασιακόπουλος άλλαξε παιχνίδι στα δεξιά βγάζοντας το Γάρο στην αντεπίθεση, αυτός έστρωσε στο Σέττο που εξαπέλυσε... οβίδα κεντρικά, από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο γκολκίπερ Παπάρας πετάχτηκε κάθετα κι έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά, ο Σέττος δοκίμασε ξανά ένα σουτ, αυτή τη φορά μέσα από την περιοχή, όμως βρήκε λίγο άτσαλα τη μπάλα και έφυγε άουτ. 

Στο 25ο λεπτό ήταν η σειρά του Πάσχου να απειλήσει όταν με καθαρό πεδίο προς το τέρμα έπιασε ένα συρτό σουτ, όμως ο Παπάρας έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Η πρώτη απειλή από τους γηπεδούχους ήρθε στο 28΄όταν η άμυνα δεν απομάκρυνε σωστά, οι παίκτες της Σκιάθου πήρανε την κατοχή για να γίνει ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Πρίφτι που μπλόκαρε ο Παπαγιάννης, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα απευθείας φάουλ του ίδιου παίκτη ο Παπαγιάννης δεν μπλόκαρε σωστά όμως ο Ευαγγελιάς στη συνέχεια υπέδειξε παράβαση.

Μία πολύ καλή στιγμή  για το Ρήγα ήρθε στο 37` όταν ο Σέττος έβγαινε σε θέση σε τετ α τετ αλλά τον πρόλαβε αμυνόμενος.

Φυσικά στο δεύτερο μέρος όσο θα περνούσε η ώρα, η αγωνία μεγάλωνε στο κυανόλευκο στρατόπεδο!

Μάλιστα, στο 54` ο Παπαγιάννης έσωσε από πολύ δύσκολες καταστάσεις την ομάδα του, όταν εξ επαφής έδιωξε στην κλειστή του γωνία προσπάθεια του Πρίφτι, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, σε σέντρα από αριστερά.

Ένα σουτ στο 58` του Νασιακόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Παπάρας. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Σέττος... πέρασε τη μισή ομάδα από αριστερά και έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά έμεινε στη θέση του κι έδιωξε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Διαμρτυρίες για χέρι είχαμε από πλευράς Ρήγα σε προσπάθεια του Πάσχου στην αντίπαλη περιοχή με τη φάση να εξελίσσεται και τον φορ των φιλοξενούμενων να σουτάρει άουτ. 

Όπως ήταν λογικό, ο Ρήγας πίεζε όλο και περισσότερο. Στο 69` μία κεφαλιά του Πάσχου έπειτα από κόρνερ έφυγε εκτός εστίας για να έρθει ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Νασιακόπουλου στο 71` με τον παπάρα να μαζεύει τη μπάλα.

Στο 72` είχαμε πάλι παράπονα για μαρκάρισμα στον Πάσχο στην περιοχή με τον Αλεξίου στη συνέχεια της φάσης να σουτάρει άουτ.

Η  μεγαλύτερη στιγμή στον αγώνα μέχρι το γκολ σημειώθηκε στο 75ο λεπτό. Ο Γούτσιος σέντραρε από δεξιά, ο Πάσχος έπιασε φοβερό ανάποδο ψαλίδι, ο Παπάρας απομάκρυνε, το ριμπάουντ πήρε ο επιθετικός των Κυαυνόλευκων που με το αριστερό έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Στο 78` ο Νασιακόπουλος δοκίμασε ξανά το πόδι του όμως το σουτ είχε την ίδια κατάληξη, στην αγκαλιά του Παπάρα.

Ένα λεπτό πριν τη λύτρωση ο Αραμπατζής έπιασε καλό-συρτό ουτ με το αριστερό από το όριο της περιοχής, με τη μπάλα να "γλείφει" το αριστερό κάθετο δοκάρι και να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το πραγματικά δραματικό φινάλε γράφτηκε οι Νασιακόπουλος και Πάσχος. Ο πρώτος γέμισε ωραία στην περιοχή με χτύπημα φάουλ που δόθηκε ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή, ο Πάσχος έγινε αποδέκτης, έκανε το κοντρόλ και σούταρε αμέσως με το δεξί για να κρατήσει το Ρήγα ζωντανό στη χρονιά με φόντο το πρωτάθλήμα.

Επόμενη αναμέτρηση, εντός έδρας με την Ακρόπολη. Απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο Σπαθής.

Η εντεκάδα του Ρήγα (4-4-2): Παπαγιάννης, Γούτσιος, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Τσιαντής, Αλεξίου, Σουγκάρης (81` Σταμάτης), Γάρος (58` Aραμπατζής), Νασιακόπουλος, Γάρος, Σέττος, Πάσχος

Διαιτητική τριάδα: Ευαγγελιάς, Σφυρής, Γεωργαντζής