ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες και ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα, ενώ από την Παρασκευή (19/03/2021) ανοίγει η πλατφόρμα για ορισμό ραντεβού για άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (κατηγορία Α) και τη Δευτέρα (22/03/2021) θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί - Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών και στις 2 Απριλίου για τις ηλικίες 65 έως 69 ετών
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες και ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, "ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ειδοποίηση με sms. Αυτοί είναι περίπου 83.000 άνθρωποι. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μέσω φαρμακείων ή ΚΕΠ ή από το σπίτι τους να μπουν στην πλατφόρμα και να ορίσουν το ραντεβού τους".

Επίσης, όπως είπε, "την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών και οι εμβολιασμοί σε αυτούς θα αρχίσουν μετά από 3 ημέρες, την Δευτέρα 29 Μαρτίου". "Επόμενη ηλικιακή ομάδα είναι εκείνη των ατόμων 65-69 ετών, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 2 Απριλίου και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την επόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου".

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι "παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ε.Ε. στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες".

πηγή: ertnews.gr