ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοινώσεις για ακόμη μία εβδομάδα παράτασης του Lockdown

Την παράταση των αυξημένων περιοριστικών μέτρων με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας για τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα θα ανακοινώσει το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Ανακοινώσεις για ακόμη μία εβδομάδα παράτασης του Lockdown

Η εξέλιξη της πανδημίας καθιστά σύμφωνα με την κυβέρνηση, απολύτως αναγκαία την παράταση του lockdown, το οποίο πάντως δεν δείχνει να αποδίδει πλέον, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες μέτρων εφαρμογής του.

Χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.570 νέες μολύνσεις, ενώ καταγράφηκε έκρηξη διασωληνώσεων και θανάτων σε σύγκριση με την Τετάρτη: 506 νοσηλεύονται σε μονάδες ΜΕΘ έναντι 479 την προηγούμενη, ενώ έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι, έναντι 43.

Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική, με περισσότερα από 1.250 κρούσματα, ενώ συνεχίζει να εξαπλώνεται η βρετανική μετάλλαξη, σύμφωνα με τη γονιδιωματική ανάλυση από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης. Όπως ανακοινώθηκε χθες, έχουν εντοπιστεί στη χώρα περισσότερα από 2.000 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ μόλις 51 της νοτιοαφρικανικής. Χθες, σε 400 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 13 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Φθιώτιδας και Ρόδου, καταγράφηκαν 371 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξη..

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, με το ποσοστό των κατειλημμένων ΜΕΘ να ξεπερνά το 93% σε όλη τη χώρα και αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις κλινικές.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα