ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Πιστοποιημένο για παροχή πρώτων βοηθειών το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου"

Η μη χρήση ζωνών ασφάλειας σε παιδιά που επιβαίνουν σε αυτοκίνητο ευθύνεται σε ποσοστό 55% σε δυστυχήματα. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημερίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο, με θέμα "Πρόληψη ατυχημάτων και σωματικών κακώσεων στην παιδική ηλικία"
"Πιστοποιημένο για παροχή πρώτων βοηθειών το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου"

Την ημερίδα διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, FAST – First Aid Supply & Training. Όπως τονίστηκε, τα παιδικά ατυχήματα είναι προβλέψιμα και μπορεί να προληφθούν όταν εφαρμόζονται οι κατάλληλες δράσεις πρόληψης όπως, ενημέρωση και εκπαίδευση στις Α’ βοήθειες για παιδιά & Βρέφη από πιστοποιημένους φορείς και εκπαιδευτές με διεθνή αναγνώριση.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ατυχήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων αιτιών θανάτου παιδιών ηλικίας έως 18 ετών.


Συχνότερα αίτια απώλειας ζωής στη παιδική ηλικία είναι τα τροχαία ατυχήματα, η ασφυξία, ο πνιγμός, οι δηλητηριάσεις και τα εγκαύματα.


Σε απόλυτους αριθμούς, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είναι μαζί μας τουλάχιστον 100 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών που έφυγαν άδικα, κυρίως εξ’ αιτίας παραγόντων που έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την έλλειψη φροντίδας σε επίπεδο οικογένειας, κοινότητας ή Πολιτείας.

Η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου Βάσω Παπανικολάου - Χατζοπούλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και δήλωσε πως προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου αποτελεί η δημόσια υγεία.
Η ίδια τόνισε πως στο εξής το προσωπικό των παιδικών σταθμών θα μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.


Στο τέλος της ημερίδας έγινε η επίδοση των πιστοποιητικών παροχής πρώτων βοηθειών στο προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμο και οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του δήμου θα μπορούν στο εξής να παρέχουν πρώτες βοήθειες, όπου και όταν χρειαστεί.


Σημειώνεται ότι ο δήμος Ρήγα Φεραίου πρωτοστατεί και στον τομέα της δημόσιας υγείας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου