ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τι άλλαξε στα SMS – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο"

Το νέο πλαίσιο κατά της πανδημίας από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4/3 ως την Τρίτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Τι άλλαξε στα SMS – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο"
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους 6 λόγους κατ’εξαίρεση μετακίνησης, από την Πέμπτη 4/3 ισχύουν σε όλη τη χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα SMS 2 και 6:

Στο SMS 2 που αφορά μετάβαση σε εν λειτουργία προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) αλλά και στο 3 όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών εφιστάται η προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας κατοικίας.

Για το SMS 6 που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή μετακίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επίσης στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθεια (κωδικός 4) τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Όσον αφορά τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η ΠΕ Αττικής, Αχαΐας, Aρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας εκτός από το το Μεγανήσι, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου Ηρακλείου και Ευβοίας, εκτός από τη Σκύρο.

Στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4/3 έως και την Τρίτη 16/3 στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την ΠΕ Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6/3, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε την περιοχή.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Από το τελευταίο μέτρο εξαιρούνται οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα