ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί - Μεγάλη σεισμική δόνηση στην Θεσσαλία

Σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 με προκαταρτικό επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας - Κουνήθηκε η Μαγνήσια και πολλά σημεία της Ελλάδας - Προειδοποιήσεις σεισμολόγων ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί - Μεγάλη σεισμική δόνηση στην Θεσσαλία

Δείτε εδώ τις οδηγίες προστασίας της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση σεισμού.

Ο Δήμαρχος της Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια. Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στην Δυτική Μακεδονία.


Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις απευθείας από την ΕΡΤ1


Ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης ανέφερε λίγα λεπτά με στην ΕΡΤ ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών και έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν επιφανειακός. Μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη, το Λουτράκι και το Κιάτο είχαμε τηλέφωνα είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας ιδιαίτερη αναστάτωση.

Ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος είπε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να λειτουργήσουν για τις επόμενες μέρες για προληπτικούς λόγους ασφαλείας. Κάλεσε τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους τις επόμενες ώρες.
 
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Καστράκι Καλαμπάκας και στην ΕΟ Ελάσσονας-Λάρισας.

Έχει καταρρεύσει σπίτι στο Μεσοχώρι όπου έχει εγκλωβιστεί μέσα ένας ηλικιωμένος, ενώ η σύζυγός του πρόλαβε και βγήκε.

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.



Ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέκκας ζήτησε μαθητές και εργαζόμενοι να μείνουν εκτός κτιρίων για τις επόμενες ώρες καθώς υπάρχουν μετασεισμοί οι οποίοι είναι πιθανό να είναι αυτής της τάξης μεγέθους.

πηγή: ertnews.gr