ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

Επερώτηση της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από μετρήσεις που έγιναν, αναφορικά με την υψηλή αγωγιμότητα του νερού στην Κάρλα και τα προβλήματα που επιφέρει στις καλλιέργειες των αγροτών
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

Επερώτηση κατέθεσε ο Απόστολος Παπαιωάννου, Επικεφαλής της  ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ρ Φεραίου στο ΔΣ της 26/2 /21  σύμφωνα με στοιχεία του Φορέα Διαχρείρησης της Κάρλας καθώς και ελέγχους από ιδιώτη ενδιαφερόμενο,όπου φαίνεται αυξημένη η αγωγιμότητα, κοινώς περιεκτικότητα αλατιού στο νερό της λίμνης το οποίο κρίνεται επιβλαβές  και επιζήμιο για την άρδευση των αγροτεμαχίων πέριξ της Κάρλας.

Η Δημoοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, αν και είχε το χρόνο να ερευνήσει το θέμα για να έχει πλήρη εικόνα και να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις ενέργειες της περιορίστηκε στο να δηλώσει πως  είναι θέμα της Περιφέρειας ωσάν οι πληττόμενοι αγρότες  να μην είναι συμπολίτες του Δήμου μας,  παραπέμποντας το θέμα στο …εγγύς μέλλον! Αναμένουμε.

Η Επερώτηση έχει ως εξής: 

Σύμφωνα με έλεγχους των υδάτων που εισέρχονται από τον Πηνειό στον ταμιευτήρα της Λίμνης Κάρλας έχουμε στα χέρια μας, δυο ελέγχους  ποιότητας ύδατος (συνημμένα) όπου αναφαίνεται η αυξημένη αγωγιμότητα δηλ. αυξημένο χλωριούχο Νάτριο, κοινώς μαγειρικό αλάτι  πολύ πάνω απ’τα κανονικά όρια άρδευσης, με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνη η χρήση του νερού της Κάρλας για τα αρδευόμενα αγροκτήματα ( …. ) αφού στη λίμνη δεν εισέρχεται θαλασσινό νερό, να υποθέσουμε σαν αιτία την αύξησης της αγωγιμότητας  και του άλατος προέρχεται από βιομηχανίες ή βιοτεχνίες στο μεσοδιάστημα από Λάρισα προς Κάρλα.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει ούτως ώστε να βρεθεί το αίτιο και να εκλείψει το πρόβλημα αφού φέρνει προβλήματα και αναστάτωση στους κόλπους των αγροτών που αρδεύουν τα κτήματα τους με τα νερά της Λίμνης;’

Τα έγγραφα