ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Βελεστίνο

Ανοιχτή Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου από 9.00 π.μ. έως 13.00 στον πεζόδρομο Βελεστίνου, στον χώρο του ΚΑΠΗ, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας και τους τοπικούς συλλόγους
Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Βελεστίνο
Συμμετέχουν:
 
Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης», Σύλλογος Αγ. Αθανασίου
 
Σύλλογος Φίλων Νέων Αγ.Γεωργίου
 
Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου
Σύλλογος Απανταχού Βενετιωτών
 
Σύλλογος Νεολαίας Βελεστίνου «Ενοδία»
 
Σύλλογος Γυναικών «Υπέρεια κρήνη»
 
Αθλητικός Σύλλογος «Ρήγας Φεραίος»
 
Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου Α.Σ. «Αδμητος»
 
Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Διάπλαση»
 
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου
 
ΕΠΑΛ Βελεστίνου
 
Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας δίνουμε αίμα και στηρίζουμε τις τράπεζες αίματος μετά τη μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, λόγω του κορωνοϊού.
 
H συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: "Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς
διάφορα προγράμματα για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των δημοτών στην αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Επίσης, θα φροντίσει να διοργανώνονται ενημερωτικές καμπάνιες, καθώς και βραβεύσεις αιμοδοτών και πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
 
Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής και ένα αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο με μόνη πηγή του τον άνθρωπο. Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει ως και τρεις ζωές.
 
Δεδομένου ότι οι ανάγκες σε αίμα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνονται είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στις εθελοντικές αιμοδοσίες προσφέροντας αίμα για οποιονδήποτε συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.
 
Με την εθελοντική αιμοδοσία βοηθούμε όσους καθημερινά αγωνίζονται για τη ζωή τους και δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξη μας στους ασθενείς".