ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δειγματοληψίες στις καμινάδες της ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας

Η δειγματοληψία ανατέθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ανάλυση των δειγμάτων θα γίνει από το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", το οποίο είναι διαπιστευμένο για τις αναλύσεις διοξινών και PCBs
Δειγματοληψίες στις καμινάδες της ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ανατέθηκε η παροχή υπηρεσιών διεξαγωγής δειγματοληψιών απαερίων από τις καμινάδες προς την ατμόσφαιρα, των εργοστασίων της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στα Αστέρια Αγριάς και της Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε. στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ Βόλου (Βελεστίνου) των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων αερίων εκπομπών.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος και η ανάλυση των δειγμάτων θα γίνει από το Εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", το οποίο είναι διαπιστευμένο για τις αναλύσεις διοξινών και PCBs και έχει οριστεί ως Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάλυση διοξινών και PCBs. Η ανάθεση της παραλαβής και πιστοποίησης των παραπάνω εργασιών από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, σε συνεννόηση με το οποίο θα προγραμματιστούν και οι δειγματοληψίες.

πηγή: ertnews.gr