ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μικρή Ειρήνη χρειάζεται βοήθεια

Θα πρέπει να μεταβεί στην Αμερική για μοναδική θεραπεία - Εκκληση της οικογένειας
Η μικρή Ειρήνη χρειάζεται βοήθεια

Η μικρή Ειρήνη Τζήκα από τη Λάρισα χρειάζεται τη βοήθεια όλων προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ για μια μοναδική θεραπεία όπως της υπέδειξαν οι γιατροί. Είναι μόλις 3,5 ετών και από τις 22 Αυγούστου 2019 που διαγνώσθηκε ότι νοσεί από νευροβλάστωμα, νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ». Οι γονείς της μικρής Ειρήνης είναι άνεργοι και απευθύνουν έκκληση σε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν έτσι ώστε να ταξιδέψουν στην Αμερική και το κορίτσι τους να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία που δεν καλύπτεται από το ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικά στο μήνυμά τους αναφέρουν το εξής:

Η Ειρήνη, γεννήθηκε στις 27/07/2017 και διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου, στις 21/08/2019. Όταν έγινε η αρχική διάγνωση, ο καρκίνος είχε ήδη κάνει μεταστάσεις στο κεφάλι, στον μυελό των οστών και στα κόκαλα.

Έγινε εισαγωγή στο Ογκολογικό «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη του Παίδων και από τότε η μικρή ακολουθεί το πρωτόκολλο θεραπείας για τη συγκεκριμένη νόσο. Στα κενά μεταξύ των θεραπειών, παιδί και μητέρα, φιλοξενούνται από Σύλλογο που στηρίζει οικογένειες που έχουν παιδιά με καρκίνο. Παρόλο που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η μικρή έχει κάνει μέχρι σήμερα, δύο χειρουργεία, δώδεκα κύκλους χημειοθεραπειών, δύο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και τρεις ανοσοθεραπείες! Η Ειρήνη, έχοντας μόλις τελειώσει την 3η ανοσοθεραπεία και περιμένοντας να ξεκινήσει την 4η, είναι καθαρή από τη νόσο!
Το νευροβλάστωμα είναι μία από τις πιο δύσκολα θεραπεύσιμες μορφές καρκίνου στα παιδιά με ποσοστό ίασης 50/50. Για να μπορέσει η Ειρήνη να νικήσει οριστικά τον καρκίνο, θα πρέπει να μείνει καθαρή για πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί... Αντίθετα, στην Αμερική, υπάρχει θεραπεία συντήρησης με μεγαλύτερα ποσοστά ίασης (70/30) χωρίς υποτροπή!

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν υποστηρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι, απαιτείται από την οικογένεια, μια τεράστια δαπάνη. Θα πρέπει να πηγαίνει ανά τέσσερις μήνες στην Αμερική. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε έξι κύκλους. Συνολική διάρκεια δύο χρόνια! Η Ειρήνη έχει κερδίσει τη μάχη αλλά όχι τον Πόλεμο! Για να τα καταφέρει, ζητάμε τη βοήθειά σας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες των ημερών που διανύουμε. Ακόμα και η μικρότερη συμμετοχή για εμάς είναι πολύτιμη!

Ευχαριστούμε Θερμά. Οι γονείς

Αρ. Λογ/σμού Τράπεζα Πειραιώς
Ειρήνη Τζήκα
GR33 0171 7520 0067 5214 8110 852 

πηγή: eleftheria.gr