ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συμβολική πεζοπορία διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Μακρινίτσα

Έρχεται ως απάντηση στο πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Κώστα Παλάντζα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου ως διοργανωτή πεζοπορίας στην Μακρινίτσα.
Συμβολική πεζοπορία διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Μακρινίτσα

Ατομική πεζοπορία στη Μακρινίτσα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί και με πρωτοβουλία πρωταθλητών Ελλάδας, ορειβατών και αθλητών και τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.

Η συγκεκριμένη έρχεται ως απάντηση στο πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Κώστα Παλάντζα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου ως διοργανωτή πεζοπορίας στην Μακρινίτσα.

Μία ενέργεια που οδηγεί στα δικαστήρια τον αθλητισμό και όχι τον ίδιο, όπως επισημαίνει ο ίδιος σε ανακοίνωση του. Ξεκαθαρίζει ότι, μετά την έναρξη της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, οι συναντήσεις και οι πορείες από τον Σύλλογο Δρομέων γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί και με ανακοίνωση στον Τύπο. Έτσι, τηρώντας τους κανονισμούς, τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποιούν πεζοπορίες σε ομάδες ως 3 ατόμων.

"Έτσι θα δούνε όλοι ποιο ήταν αυτό το έγκλημα που κάναμε, και που έστειλε, όχι εμένα, αλλά τον αθλητισμό ολόκληρο, στα δικαστήρια. Δεν θα έχει 9ωρη διάρκεια, αλλά μόνο μίας ώρας, ώστε να αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα", τονίζει ο κ. Παλάντζας.

Ανά μερικά λεπτά θα ξεκινά από μια ομάδα 3 ατόμων για την ατομική της πεζοπορία. 

Το "παρών" θα δώσουν προσωπικότητες του αθλητικού χώρου, αλλά και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου